Algemene informatie

Individueel rondreizen

Onze rondreizen zijn individuele reizen. Je reist met het reisgezelschap wat jij opgeeft en niet met anderen, het is dus geen groepsreis. Wel kan het zijn dat je een keer een excursie met anderen hebt. Dit is een mogelijkheid, maar is zeker niet altijd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de manier waarop je een trekking door de bergen maakt of door de stad Tokyo wandelt met een gids. Best gezellig toch? Als je dit niet wilt kun je dit bij je aanvraag opgeven en bieden we je de reis geheel op maat aan.

Reisdocumenten voor je rondreis

Als wij de tickets voor je rondreis boeken wordt je ticket elektronisch bevestigd. Je ontvangt van ons een link naar de maatschappij waarmee je vliegt en kunt al ver van te voren je reisschema inzien en eventueel maaltijd voorkeuren opgeven.

Van het land arrangement ontvang je na volledige betaling ruim voor vertrek van je rondreis naar Japan, Taiwan of Zuid-Korea een voucher van Sakura Reizen. In niet alle landen is dat een voucher voor ieder hotel. Soms volstaat de ene voucher die je van ons krijgt. De hotels zijn al door ons voldaan en soms zijn de transfers en excursies ook geregeld.

Meld je op tijd op de luchthaven

Zorg dat je uiterlijk twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Op intercontinentale vluchten wordt in verband met de toegenomen drukte en veiligheidscontroles steeds vaker 3 uur geadviseerd. Dat lijkt veel maar geeft je ook de rust om ontspannen op reis te gaan. Wij adviseren je om wat meer tijd dan de minimale twee uur te nemen.

Bagage

Alle vluchten zijn rookvrij. Het maximale toegestane bagage gewicht is doorgaans 20 kg. Bij Emirates mag je in veel gevallen zelfs 30 kilo meenemen. Tevens mag je één stuk handbagage meenemen. Check voor het uiteindelijk toegestane gewicht de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Je bagage wordt doorgelabeld naar de eindbestemming. Op veel vluchten maak je een overstap in steden die ook zeker de moeite van zijn om te bezoeken. Maak je daar een stop-over dan haal je de bagage op en checkt deze als je weer doorreist weer in. De keuze voor een koffer, rugzak of tas is geheel aan jou.

Tijdverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Japan en Zuid-Korea 7 uur later en tijdens onze wintertijd is het in Japan 8 uur later. In Taiwan is het tijdverschil in de zomerperiode 6 uur en in de winter 7 uur later.

Gezondheid en veiligheid

Gezondheid

Naast het regelen van je visum en geldzaken is je gezondheid op reis uiteraard een van de belangrijkste dingen. Neem daarom alle tips en adviezen in acht om je reis zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Voordat je aan je rondreis begint, kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen nemen, maar ook tijdens je rondreis en bij thuiskomst zijn er een aantal aandachtspunten.

Japan is een erg schoon land, maar we raden je aan om contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven over de gewenste vaccinaties. Vaak is er niet veel nodig. Voor Japan en Taiwan wordt soms Japanese encefalitis aanbevolen. Voor Zuid-Korea wordt aangeraden om de vaccinaties DTP en Hepatitis A te halen voor je reis.

Wat fijn is in Japan, is dat het kraanwater goed drinkbaar is! Dit is in Taiwan en Zuid-Korea helaas niet het geval.

Veiligheid

Voor actuele informatie kun je altijd kijken op www.minbuza.nl, de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder het kopje Landen en Reizen en dan onder Reisadviezen.

De betaling van je rondreis

Na boeking vragen we je omgaand een aanbetaling te voldoen van 20% van de totale reissom met een minimum van € 75,00. Deze betaling willen wij uiterlijk binnen 8 dagen na de factuurdatum ontvangen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de dag van vertrek in bezit te zijn van Sakura Reizen.* Bij boeking binnen 6 weken voor de dag van vertrek dient de volledige reissom omgaand te worden voldaan. Voor het verkrijgen van de voordeligste tarieven verlangen luchtvaartmaatschappijen omgaand of uiterlijk binnen enkele dagen na boeking een volledige betaling van het ticket. Tickets dienen derhalve altijd omgaand, na ontvangst van je factuur, betaald te worden aan Sakura Reizen. Voor het overige deel van je reis gelden de onder 3A genoemde voorwaarden. (zie onze algemene leveringsvoorwaarden artikel 3) Uiterlijk een week of twee voor vertrek ontvang je, na volledige betaling, de voucher en overige reisinformatie in de vorm van een handig document met informatie over het land, de gewoontes en de reis zelf. Vaak heb je dit al eerder in huis.

*Sakura Reizen is een bij de KvK Utrecht gedeponeerde handelsnaam van Singha Reizen BV

Verzekeringen

Indien je een reis met Sakura Reizen boekt ben je verplicht een reis en ongevallenverzekering af te sluiten voor de duur van je arrangement. Wij adviseren je om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vlucht

Reserveer je bij Sakura Reizen je rondreis naar Japan, Taiwan en/of Zuid-Korea dan bieden we je ook een vliegticket aan. Je kunt natuurlijk ook zelf je ticket regelen en ons alleen het landarrangement laten organiseren. De ticketprijzen die wij aanbieden zijn inclusief luchthaven belastingen, brandstoftoeslagen en veiligheidsheffingen.

Houd je er rekening mee dat je vrijwel altijd pas de volgende dag aankomt als je vanuit Europa vliegt?

Mocht je bij ons alleen het landarrangement boeken dan is dat iets om rekening mee te houden. Woon je in Nederland of België en reis je naar Japan, Taiwan of Zuid-Korea dan zijn Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en soms Frankfurt de meest logische plaatsen om je reis te beginnen. Ben je woonachtig in grensgebieden dan is het zeker zinnig om de verschillende alternatieven te bekijken, het kan soms flink schelen is prijs!

Vliegen naar Japan

Onze rondreizen starten meestal in Tokyo en soms in Osaka. Beide steden worden door diverse luchtvaartmaatschappijen aangeboden. Soms zelfs met een rechtstreekse vlucht. Je reis kun je ook eenvoudig combineren met een overstap in een boeiende stad zoals Dubai. We informeren je graag over de mogelijkheden. Prima opties om mee te vliegen vanaf Amsterdam zijn KLM en Emirates.

Vliegen naar Taiwan

Een rondreis naar Taiwan begint en eindigt in de hoofdstad Taipei. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar deze stad. In sommige periodes kun je zelfs rechtstreeks naar Taipei vliegen. Goede opties om mee te vliegen zijn bijvoorbeeld KLM, Qatar, Cathay Pacific of Emirates.

Vliegen naar Zuid-Korea

Je begint de rondreis in Zuid-Korea vaak in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Er zijn diverse maatschappijen die vluchten naar Seoul aanbieden, sommige vluchten zijn zelfs rechtstreeks. Voorbeelden van goede luchtvaartmaatschappijen zijn Etihad, Cathay Pacific, KLM, Emirates of Qatar.

Wij bieden geen losse tickets aan

Wij bieden een ticket als service aan. Voor het uiteindelijk reserveren van het tickets rekenen wij een klein bedrag. Dat zit in de prijs, die wij je aanbieden, inbegrepen. Wij bieden zoveel mogelijk vluchten aan met een plezierige overstap. Het kan dus zijn dat je op internet een voordeliger ticket treft. Dit kan een aanbieding zijn of een vlucht met lange(re) overstap. Vaak hebben de tickets (ook die wij aanbieden) strikte annuleringsvoorwaarden.

De namen die wij opgegeven krijgen voeren wij in als zijnde de reizigers. Dit dienen alle namen te zijn precies zoals op het paspoort vermeld staat. Voor eventueel niet correct aangeleverde namen of reisdata en de daaruit mogelijk voortvloeiende kosten is Sakura Reizen op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen. Sakura Reizen is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor zaken die betrekking hebben op het feitelijk uitvoeren van de vluchten, eventuele vertragingen, aansprakelijkheden jegens luchtvaartmaatschappijen of voorwaarden voor annuleren van de vluchten. Wij sturen je altijd de namen ter controle retour zodat je zelf nog kunt controleren of het invullen correct is gebeurt.

Wat kost het vliegticket?

Omdat er veel mogelijkheden zijn en ook je route en periode van reizen bepalend is voor de uiteindelijke prijs van het ticket houden we het hier het liefst op een inschatting van de kosten voor je tickets. Aanbiedingen voor vliegtickets naar Japan zijn er op beperkte momenten soms al rond de €550,00 en soms zelfs nog iets minder. Tickets voor Taiwan en Zuid-Korea beginnen vaak bij €450,00. Als je rekening houdt met een gemiddelde ticket prijs van zo'n €600 per persoon heb je een reëel bedrag voor ogen om je een beeld te geven wat een reis gaat kosten. Wij kunnen je altijd op zeer korte termijn informeren wat een ticket op welke datum kost.

Ticketprijzen onder voorbehoud

De prijzen van de tickets die wij aanbieden zijn altijd onder voorbehoud. Deze kunnen veranderingen door externe factoren zoals stijging van olieprijzen. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Hierdoor zijn de vluchtprijzen altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en wijzigingen.

GreenSeat

Bij Sakura Reizen maak van je vliegtuigstoel een groene stoel! Al onze reizen worden aangeboden inclusief GreenSeat. Hiermee wordt de CO2 uitstoot van je vlucht gecompenseerd.

GreenSeat investeert door middel van jouw bijdrage in duurzame energie projecten die zorgen dat dat de hoeveelheid uitgestoten CO2, op een andere plek wordt voorkomen. Deze projecten zouden zonder deze investering niet tot stand komen. Zo draag je met GreenSeat bij aan het tegengaan van klimaatverandering.