Handige informatie over Taiwan

Hieronder vind je alle informatie en tips die je nodig heb om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Taiwan. Lees onder andere wat de beste reisperiode is en wat de hoogtepunten zijn.

Taiwan is misschien niet het eerste land waar je aan zult denken om een rondreis te maken, maar dit maakt het juist een erg geschikte bestemming. Wij leggen je graag uit wat Taiwan zo bijzonder maakt en waarom je deze bestemming zeker niet mag vergeten.

Als je op zoek bent naar een niet alledaagse vakantiebestemming, dan is Taiwan zeker een goede optie. Het land is een ideale combinatie van bruisende steden en traditionele dorpjes vol met cultuur. Ook voor de natuurliefhebbers zijn er in Taiwan diverse nationaal parken te vinden met schitterende natuur. De steden zijn een goede combinatie van tempels en leuke winkeltjes. Hier kun je in de avond heerlijk genieten van een van de vele markten waar je lokale lekkernijen kunt proberen. De locals in Taiwan zijn erg gastvrij, dus een overnachting in een traditionele bed and breakfast mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis.Taipei
Taipei
Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Reisperiode, klimaat en weer

Taiwan kun je het beste opsplitsen in noord en zuid. In het noorden is het vaak een paar graden kouder dan in het zuiden van Taiwan. Ook is het noorden, ten opzichte van het zuiden, een stuk natter. De moesson in het noorden is van oktober tot en met eind maart, en die in het zuiden begint in mei en eindigt half september. Tijdens deze moesson heb je aan de oostkust van Taiwan kans op 2 tot 3 tyfoons per jaar.

Over het algemeen heeft Taiwan een subtropisch moesson klimaat. Dit houdt in dat er natte en vochtige zomers zijn, maar dat de winters relatief kort en mild zijn. Toch vind je tijdens de wintermaanden sneeuw op de hoogste bergtoppen. Echt koud wordt het niet in Taiwan. De temperatuur in de winter ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius en in de zomer ligt de temperatuur rond de 30 graden.

Als je op zoek bent naar een niet al te hete periode, kun je het beste in de herfst en in de winter een bezoek brengen aan Taiwan. De regenval is in deze maanden (oktober t/m februari) ook minimaal. Wil je liever reizen tijdens een iets warmere periode, dan zijn de maanden april en mei aan te raden. Tijdens deze maanden valt er (in vergelijking met juli en augustus) weinig regen en de temperatuur is erg prettig.

Het laagseizoen voor toeristen is in de wintermaanden. Vind je het dus niet erg om in lagere temperaturen rond te reizen, dan is het aan te raden om in deze periode op reis te gaan.

Highlights Taiwan

De metropool Taipei

Taipei

Een hypermoderne stad, waar de wolkenkrabbers zich bevinden tussen de Chinese cultuur. In Taipei is een mooie combinatie te vinden tussen de rijke geschiedenis, de moderne tijd en niet te vergeten het overheerlijke eten.

Meer informatie

Het relaxte Hualien

Hualien

Een bezoek aan de geweldige stad Hualien mag zeker niet ontbreken tijdens je rondreis naar Taiwan. De stad is een ideale uitvalbasis voor een bezoek aan het Taroko Nationaal Park, maar de stad op zich is ook erg leuk om te verblijven.

Meer informatie

De tempelstad Tainan

Tainan

Het is een van de meest sfeervolle steden van Taiwan waar je veel studenten tegen kunt komen. Tainan is namelijk een echte studentenstad waar daarnaast ook onwijs veel tempels te vinden zijn.

Meer informatie

Het onontdekte Kaohsiung

Kaohsiung

Het is niet de meest bekende stad van Taiwan, maar als je de tijd hebt is Kaohsiung zeker een leuke plek om in het zuiden een tussenstop te maken. Het hoogtepunt van deze stad is het Foguangshan klooster.

Meer informatie

Het natuurgebied Sun Moon Lake

Sun Moon Lake

Een van de best bezochte meren in Taiwan is het Sun Moon Lake. In de omgeving van het meer is veel te beleven. Enkele hoogteputen hier zijn de Wen Wu Tempel en de Peacock Garden.

Meer informatie

Het plezierige Taitung

Taitung

In zuidoost Taiwan ligt het rustige stadje Taitung. De stad is een ideale locatie om het nabijgelegen Beinan cultuur park te bezoeken. In de kleine dorpjes rondom Taitung kun je de lokale bevolking leren kennen.

Meer informatie