Visum en geldzaken

Visum Japan

Visum en paspoort voorwaarden voor Japan

Als je voor een periode van korter dan 90 dagen naar Japan op reis gaat, heb je geen visum nodig. Je paspoort dient wel een lege visumpagina te hebben en minimaal 6 maanden geldig te zijn zodra je het land verlaat. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig om het land binnen te komen. Bij aankomst in Japan kan het volgende aan je gevraagd worden om te tonen: een retour- of doorreisticket, een bewijs van voldoende financiële middelen voor de periode van verblijf (zoals een bankafschrift of salarisstrook) en/of een document waar het doel van de reis op staat (deze sturen wij je toe als voucher).

Visum Taiwan

Visum en paspoort voorwaarden voor Taiwan

Als je voor een periode van korter dan 90 dagen naar Taiwan op reis gaat, heb je geen visum nodig. Je paspoort dient wel een lege visumpagina te hebben en minimaal 6 maanden geldig te zijn zodra je het land verlaat. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig om het land binnen te komen. Bij aankomst in Taiwan kan je gevraagd worden om een retour- of doorreisticket te tonen.

Visum Zuid-Korea

Visum en paspoort voorwaarden voor Zuid-Korea

Als je voor een periode van korter dan 90 dagen naar Zuid-Korea op reis gaat, heb je geen visum nodig. Je paspoort dient wel minimaal 6 maanden geldig te zijn zodra je het land verlaat. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig om het land binnen te komen. Bij aankomst in Zuid-Korea kan het volgende aan je gevraagd worden om te tonen: een retour- of doorreisticket, een bewijs van voldoende financiële middelen voor de periode van verblijf (zoals een bankafschrift of salarisstrook) en/of een contactadres.

Geldzaken

De munt in Japan is de Japanse Yen. 1 Euro is ongeveer 123 yen (pijldatum mei 2019). Pinnen is in de grotere steden in Japan mogelijk. Het is handig om ook een creditcard te hebben. Euro's en Amerikaanse dollars kun je in grotere steden wisselen.

De munteenheid in Taiwan is de Nieuwe Taiwanese dollar (afkorting TWD). 1 Euro staat gelijk aan ongeveer 35 TWD (pijldatum juli 2019). Pinnen in Taiwan is mogelijk in de grote steden en plaatsen. Ook is het aan te raden om een Credit Card mee te nemen. Betalen met de Credit Card is mogelijk bij de pinautomaten, hotels en grotere winkels.

De lokale munt in Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse won (afkorting KRW). 1 Euro is ongeveer gelijk aan 1320 KRW (pijldatum juli 2019). Je kunt op de meeste plaatsen in Zuid-Korea pinnen, maar niet elke pinautomaat accepteert een Nederlandse pinpas. Betalen met een creditcard is bijna overal mogelijk, net zoals geld wisselen.

Geld opnemen

Geld opnemen met je creditcard is in de grotere plaatsen mogelijk en vaak makkelijker dan met een normale pinpas. Opnemen met je creditcard kan bij de meeste banken. Je dient je dan te kunnen legitimeren met je paspoort. Geld opnemen via je bank- of giropas met je pincode is mogelijk, maar een gewone pinpas wordt niet overal geaccepteerd. Vergeet je niet je kaart voor vertrek op internationaal te zetten zodat je ook in het buitenland kunt pinnen? Euro’s en dollars zijn in Japan, in tegenstelling tot een aantal andere landen in Azië, geen geldig betaalmiddel. Zorg dat als je buiten de grote steden gaat reizen genoeg lokaal geld bij je hebt.

Banken

De banken zijn in Japan meestal geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 15.00 uur, in Taiwan is dit van 08.00 uur tot 14.00 uur en in Zuid-Korea van 09.30 uur tot 16.30 uur. Op feestdagen zijn banken, net zoals bij ons, vaak gesloten.