Handige informatie over Zuid-Korea

Hieronder vind je alle informatie en tips die je nodig hebt om goed voorbereid op rondreis te gaan naar Zuid-Korea. Lees onder andere wat de beste reisperiode is en wat de hoogtepunten zijn.

Zuid-Korea is een prachtig en afwisselend land om een fantastische rondreis te maken. Een rondreis door Zuid-Korea is een echte ontdekkingsreis. Er zijn schitterende natuurparken te vinden, maar ook de fascinerende cultuur is hier goed terug te zien. En vergeet het moderne Seoul niet!

Tijdens je rondreis door Zuid-Korea mag een bezoek aan de schitterende nationaal parken Seroksan en Dadohaehaesang zeker niet ontbreken. Er zijn in de parken verschillende wandelingen mogelijk, waardoor het park voor iedere leeftijd toegankelijk is. In de hoofdstad Seoul zie je een mooie combinatie terug van de moderne tijd en de natuur. Ook het traditionele is hier nog goed terug te zien. Dit maakt deze stad zo indrukwekkend. Naast al dit moois, is er in Zuid-Korea ook nog een prachtig zandstrand te vinden op het eiland Jeju. Tijdens je verblijf hier, waan je je voor een korte periode op een sprookjesachtig eiland door de combinatie van strand, watervallen, kliffen, grotten en de biodiversiteit rondom de vulkaan Mount Hallasan.

Zuid-Korea wordt momenteel nog relatief weinig bezocht, in tegenstelling tot veel andere Aziatische landen, wat een rondreis naar Zuid-Korea nog extra uniek maakt!

Seoul
Seoul
Jeju Island<br>
Jeju Island

Reisperiode, klimaat en weer

Zuid-Korea is op te splitsen in 4 seizoenen. De beste periode om naar Zuid-Korea op reis te gaan is van maart tot mei en van september tot november. Tijdens de maanden september tot november is het warm, zonnig en droog en in de maanden maart tot mei zie je de kersenbloesem in bloei staan wat een prachtig plaatje oplevert. In de zomermaanden regent het veel en heb je kans op tropische stormen en tyfoons waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de wintermaanden is het juist erg droog en kan de temperatuur zelfs onder de nul komen.

Highlights Zuid-Korea

Het bruisende Seoul

Seoul

De hoofdstad van Zuid-Korea is erg energiek en het bruist er van de mensen. In Seoul zijn genoeg prikkels te vinden, van het heerlijke eten, tot de neon lichten en de moderne gebouwen. Seoul heeft veel te bieden!

Meer informatie

De havenstad Busan

Busan

Tussen de bergen en de zee ligt de een-na-grootste stad van Zuid-Korea. Vanaf de kust bij Busan kun je uitkijken op Japan. De stad is nog redelijk onbekend en wordt ook wel de cultuurstad van Zuid-Korea genoemd.

Meer informatie

Het openluchtmuseum Gyeongju

Gyeongju

De stad staat volledig op de Werelderfgoedlijst en is daardoor een openluchtmuseum an sich. In Gyeongju zijn zoveel dingen te zien waardoor je hier zeker aan paar dagen voor uit kunt trekken.

Meer informatie

Het paradijselijke Jeju

Jeju

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Korea ligt het eiland Jeju. Het eiland Jeju wordt ook wel Quelpaardseiland genoemd. Hier vind je een slapende vulkaan, Hallasan. Om het eiland heen liggen enkele kleinere eilandjes.

Meer informatie

Seroksan Nationaal Park

Seroksan

Het meest bezochte park van Zuid-Korea, dat ook op de Werelderfgoedlijst staat, is Seoraksan Nationaal Park. Vooral in de herfst is het een drukbezocht park vanwege de snelle verandering in het landschap.

Meer informatie

Dadohaehaesang Nationaal Park

Dadohaehaesang

Het grootste nationaal park van Zuid-Korea is gelegen in het zuiden van het land. Dadohaehaesang nationaal park bestaat uit kleine eilandjes, met elk hun eigen legende. Het traditionele leven zie je hier nog goed terug. Je waant je hier even terug in de tijd!

Meer informatie