De 3 mooiste stranden van Japan – Malou’s blog

Bij Japan denk je misschien niet meteen aan een strandvakantie, maar niets is minder waar. Naast al de prachtige cultuur, de goede restaurants en de grote moderne steden, zijn er ook genoeg plekken te vinden voor een heerlijk strandverblijf. Hieronder zet ik de drie mooiste en meest toegankelijke stranden van Japan voor je op een rijtje:

1. De eilanden van Okinawa

Okinawa is de verzamelnaam van de meest zuidelijke eilanden van Japan. Met een binnenlandse vlucht is een van de eilanden van Okinawa makkelijk te bereiken. Je vliegt op de luchthaven van Okinawa Naha en een retourticket (vanaf Tokyo en Osaka) heb je al voor zo’n €220,- per persoon. Vanaf het hoofdeiland ga je met de boot naar een van de andere eilanden, of eventueel met een extra vlucht naar eilanden die nog zuidelijker liggen. Op de eilanden van Okinawa vind je prachtige witte zandstranden en doordat het dichtbij Taiwan ligt, heeft de eilandengroep een subtropisch klimaat. Hierdoor is het hier heerlijk weer voor een strandverblijf. Vooral de Kerama- en de Yaeyama eilanden zijn een aanrader. Doordat deze eilanden nog niet zo populair zijn, vind je hier voornamelijk prijzige accommodaties.

Witte zandstranden en een azuurblauwe zee! <br>
Witte zandstranden en een azuurblauwe zee!

2. Wakayama

Liever met de trein reizen in plaats van met het vliegtuig? Dan kan Nanki Shirahama Beach wel eens een ideale plek voor je zijn. Gelegen op zo’n 2,5 uur van Osaka vind je deze badplaats. Naast dat je hier heerlijk over het strand kunt wandelen, is deze plek ook ideaal om te surfen of om te duiken door het heldere water wat je hier vind.

3. Fujisawa

Als je niet veel tijd hebt en toch een of enkele dagen aan het strand wilt verblijven, is een verblijf op Fujisawa een ideale optie. Vanuit Tokyo bereik je dit strand al binnen een uur met het openbaar vervoer. In Fujisawa is meer te vinden dan alleen maar witte stranden, je vind hier namelijk ook de Iwaya-grotten, de Samuel Cocking botanische tuin en de Enoshima Schrijn.

Nieuwsgierig geworden naar een rondreis in Japan, inclusief strandverlening? Al onze voorbeeld reizen zijn zo aan te passen dat we altijd wel een mooie strandlocatie voor je kunnen toevoegen aan de reis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik bespreek ze graag met je!

Groetjes, Malou