Sushi, Manga en wereldsteden - Gastschrijver Jeroen

Een rondreis Japan stond al een tijdje op de planning. Want Japan is een fascinerend land met enorm veel afwisseling. Van wereldsteden tot de mooie, rustige Japanse Alpen en van oude tempelcomplexen tot hypermoderne winkelcentra.

Als we vanuit het vliegveld Tokyo inrijden beseffen we dat we in één van de grootste, modernste steden ter wereld zijn. In de taxi passeren we de ene na de andere glimmende wolkenkrabber. De felgekleurde neonreclames worden afgewisseld door enorme beeldschermen waarop Japanse teksten afgewisseld worden door flitsende filmpjes.

Onze hotelkamer is comfortabel maar niet heel groot, dat kan natuurlijk ook niet in een stad met de hoogste grondprijzen ter wereld. En zoveel tijd gaan we er toch niet spenderen. De komende paar dagen worden afgewisseld met musea, vismarkten, winkelcentra en heerlijk eten. Tokyo heeft gewoon een eigen cultuur en levensritme, deze stad moet je meemaken, want dit vindt je nergens anders ter wereld!

Wat een bruisende wereldstad!
Wat een bruisende wereldstad!
De beroemde Bamboo Grove in Arashiyama.
De beroemde Bamboo Grove in Arashiyama.

Na een paar dagen gaan we verder naar Kyoto, de stad met duizenden tempels. Dat geeft misschien wel wat keuzestress, maar de mooiste vonden wij toch Fushimi Inari-Taisha. Door de enorme hoeveelheid rode poorten van de tempel loop je naar de top van Mount Inari. Voor ons toch het hoogtepunt van deze fascinerende stad. Een bezoek aan de Nishiki Market, was ook super, zeker als je van eten houdt. Deze markt bestaat al 600 jaar en diverse stalletjes worden al generaties lang door één familie beheerd. Hier kan je alles vinden om thuis die lekkere Japanse maaltijd te maken en nog veel meer.

Na de markt bezochten we Kinkaku-ji, de gouden tempel, je kan hier schitterende foto’s maken. Kyoto hebben we afgesloten met een heerlijke fietstocht door de wijk Arashiyama, bekend vanwege de vele tempels en de beroemde Bamboo Grove. We gingen verder naar Nagano, hier staan de mooiste tempels van heel Japan en daar is niks over gelogen. De Zenkoij tempel is echt een wonder van architectuur. Na al deze cultuur hadden we zin om de natuur in te gaan. En die is in deze omgeving echt heel mooi. Het bijzonderste wat we gezien hebben waren de beroemde sneeuwapen. Maar we hebben ook herten en veel vogels gezien.

Mooie natuur in de Japanse Alpen.
Mooie natuur in de Japanse Alpen.
Traditionele huizen in Takayama waar de tijd stil heeft gestaan.
Traditionele huizen in Takayama waar de tijd stil heeft gestaan.

Wij houden naast cultuur ook veel van natuur. En het is ook wel een lekkere afwisseling om de best wel drukke steden even achter ons te laten. De volgende stop is Shibu Onsen. Hier zijn veel traditionele badhuizen die verwarmd worden door de vulkanische activiteit in dit gebied. Dat water komt zo heet de grond uit dat je er eieren in kan koken! De leukste activiteiten hier zijn het bezoeken van de kleine dorpjes met traditionele gebouwen en wandelen, veel wandelen door de natuur. De laatste stop was in Takayama, dit 17e eeuwse dorpje is echt heel traditioneel en onze overnachting in een oude tempel was een gave ervaring. Het kan hier koud worden, dus neem warme kleding mee!

Met de trein terug naar Tokyo, waar deze mooie reis ook begon. Wat is Japan een fantastisch land! En we zijn blij dat de reisspecialisten van Sakura Reizen ons zo goed hebben geholpen. Onze reis bevatte (bewust) niet alle hoogtepunten van Japan en daardoor hebben we echt veel van de plaatsen die we bezochten kunnen zien. In overleg met Sakura Reizen hebben we de familierondreis in Japan zo gemaakt dat het echt onze reis werd!

Terug in de wereldstad Tokyo na een fantastische reis!
Terug in de wereldstad Tokyo na een fantastische reis!