Nationaal parken in Zuid-Korea – Malou’s blog

Naast de bruisende steden en de interessante cultuur vind je in Zuid-Korea ook een aantal prachtige nationaal parken. Het land telt er maar liefst 22! De meeste van deze parken liggen in de bergen, maar zijn goed te bereiken. In de parken kun je prima wandelen over de goed onderhouden wandelpaden. Als je naar Zuid-Korea gaat voor de nationaal parken, kun je het beste in de periode van april t/m november reizen. Tijdens deze maanden is de natuur op haar mooist.

Op onze website kun je al meer lezen over het Seroksan- en het Dadohaehaesang nationaal park, maar hieronder wil ik graag 3 andere parken uitlichten. Deze parken zijn misschien minder toeristisch, maar mogen zéker niet vergeten worden.

Het prachtige Seroksan nationaal park!<br>
Het prachtige Seroksan nationaal park!

1. Jirisan.

Dit is het grootste terrestrische nationaal park van Zuid-Korea en hier is ontzettend veel te zien. Het is ook nog eens het oudste nationaal park van het land. Om de zonsopgang te bewonderen, ben je hier aan het juiste adres. Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. Het park is rijk aan flora en fauna, en ook tempels en pagodes zul je hier veel tegenkomen tijdens je wandeling. In Jirisan kun je ook 2 en 3 daagse wandeltochten maken. De verblijven onderweg zijn erg basic en de tochten zijn vooral bedoeld voor de ervaren wandelaars.

2. Mudeungsan.

Het park is voornamelijk bekend van de Jueangjeolli-kliffen. De rotsen hebben een soort pilaarachtige vorm, en samen met de grote boeddhistische tempel zorgt dit voor een schitterend plaatje. Je kunt dit park vanaf de hoofdstad Seoul bereiken. Als je in de buurt wilt overnachten, kun je het beste een verblijf boeken in Gwangju.

3. Songnisan.

Dit nationaal park is het meest centraal gelegen park van Zuid-Korea, waardoor je het makkelijk in iedere reis in kunt plannen. Aan de voet van deze berg ligt de Beopjusa-tempel. Vooral in het voorjaar is het park prachtig; je ziet dan de roze azalea’s bloeien.

Een tip is om een nacht in een templestay te verblijven. In de meeste nationaal parken vind je namelijk een tempelcomplex. Op deze manier combineer je een verblijf in een tempel met een verblijf in de natuur. Een bijzondere combinatie als je het mij vraagt!

Doordat Zuid-Korea zo veel diversiteit te bieden heeft, maakt het een uitstekende vakantiebestemming voor iedere leeftijd! Wil je graag meer weten over een rondreis naar Zuid-Korea? Neem dan met mij, of met een van mijn collega’s contact op. We helpen je graag verder!

Malou