Groepsreis Japan voorjaar 2021

Altijd al naar Japan willen reizen, maar is het er nog niet van gekomen? Dan is dit het ideale moment voor je! Deze gevarieerde 15 daagse groepsreis door Japan neemt je mee door de bekende steden en de mooiste plekjes van het platteland. In een kleine groep én met Nederlandse reisbegeleiding leer je het echte Japan kennen. Je start je reis met een streetfood tour. In het bijzondere Kyoto leer je traditioneel Japans koken en in Nara fiets je door de natuur. Typisch Japans is ook Takayama en de omgeving. Ook een bezoek aan de snowmonkeys en de natuur van Hakone maken onderdeel uit van de groepsreis.

- Kleine groep ( vanaf 8 en maximaal 16 personen)
- Nederlandse reisbegeleiding
- 14 daagse Japan Rail pass inbegrepen
- Excursies als vermeld inbegrepen
- Inclusief retourvlucht Amsterdam - Osaka
- Verblijf in goede hotels op basis van logies en ontbijt
- 3x lunch en 1x diner inbegrepen

Dag 1 Vlucht vanaf Amsterdam naar Osaka

De Japan groepsreis gaat beginnen! Vandaag vertrek je vanaf Amsterdam naar Japan. Op Schiphol Airport verzamelen we met ze allen, waar we gezamenlijk richting Japan vertrekken. We vliegen vandaag met ANA Air; een uitstekende Japanse luchtvaartmaatschappij. De vlucht maakt een korte overstap op München. Vanaf Amsterdam vertrekt de vlucht om 08.55 uur en we komen om 07.20 uur Japanse tijd in Osaka aan. Alvast een goede reis!

Dag 2 Aankomst Japan

Local food<br>
Local food

Welkom in Japan! De rondreis kan beginnen. Bij aankomst op de luchthaven staat er een medewerker te wachten om je te helpen met het activeren van de Japan Rail Pass. Ook ontvang je hier een Suica kaart waar al een eerste bedrag op staat. Met deze kaart kun je reizen met het openbaar vervoer.

Samen met de Nederlandse gids ga je naar het hotel in de stad waar we de lokale gids ontmoeten. Als je bijgekomen bent van de vlucht en je opgefrist hebt, is het tijd om op pad te gaan. De eerste kennismaking met Japan is een korte tour door Osaka in combinatie met een street food tour. Zo maak je direct goed kennis met Japan.

Vandaag is naast de streetfood tour geen verdere maaltijd inbegrepen.

Dag 3 Sightseeing Osaka

De Nederlandse gids vertelt je vandaag meer over Osaka en laat je de mooiste plekjes zien. Laat vooral weten waar je interesse ligt zodat we de informatie hierop aan kunnen passen!

Na de sightseeing gaan we verder naar het station Namba. Hier stap je op de trein richting Koyasan. Het World Heritage Ticket voor Koyasan is inbegrepen in de prijs. Bij aankomst kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Kongobuji Tempel of het Okunoin Klooster. Midden in de mystieke bossen staat een enorme hoeveelheid beelden en ligt een belangrijke tempel.

Vergeet in de ochtend niet om een kleine tas in te pakken voor je verblijf in Koyasan voor 1 nacht. De rest van je bagage wordt voor je naar het verblijf in Kyoto gebracht zodat je niet met al je spullen hoeft te sjouwen. Vanavond slaap je in een traditioneel Japans Hotel, namelijk een Ryokan. Je maakt hier direct kennis met veel van de gebruiken die Japan zo bijzonder maken.

Vandaag is het ontbijt en diner inbegrepen.

Osaka
Osaka

Dag 4 Koya – Nara - Kyoto

Nara
Nara

Vandaag vertrek je naar Nara. De transfer duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst in Nara staat er een fiets tour op de planning van ook ongeveer 3 uur. Goed te doen en een enorm leuke manier om de mooie omgeving te verkennen.Tijdens de fietstocht gaat er een lokale gids mee die je veel kan vertellen over de omgeving. Je bezoekt onder andere het Nara Park, de Todai Tempel en de Kasuga Taisha Shrine. Na de fietstocht pak je de trein richting Kyoto. Een bijzondere Japanse stad.

Vandaag is het ontbijt en de lunch inbegrepen.

Dag 5 Vrije dag Kyoto

Tijd om zelf op pad te gaan door het traditionele Kyoto. Deze stad heeft zoveel te bieden dat je niet uitgekeken raakt. Wandel bijvoorbeeld door de smalle straatjes en geniet van de gezelligheid in de avond. Wie weet kom je nog een echte Geisha tegen. Uiteraard staat je reisbegeleider je bij met tips en suggesties. Heb je zin in een leuke wandeling langs de vele tempels door bossen met herfst kleuren of bezoek je liever een levendige markt en probeer je de lokale udon noodles.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Kyoto
Kyoto

Dag 6 Sightseeing Kyoto

Geisha
Geisha

Met lokale begeleiding ga je vandaag op pad door Kyoto. Je reist met de bus van plek naar plek. De tour begint met een bezoek aan de Fushimi Inari Shrine en neemt je verder onder andere mee langs de Nishiki Market en de Kinkaku Tempel. De lunch is tijdens de sightseeing ook inbegrepen.

Vandaag is het ontbijt en de lunch inbegrepen.

Dag 7 Kookles Kyoto

In de ochtend ga je leren om traditioneel Japans eten te bereiden tijdens een kookworkshop. De rest van de dag heb je vrij te besteden in Kyoto. Vraag vooral tips aan de gids! Als je nog wat natuur wilt zien, zou je nog een bezoekje kunnen brengen aan Arashiyama. Deze plek staat bekend om onder andere het bamboe bos en de mooie tuinen. Geniet van de charmante omgeving met een kopje Matcha groene thee en typische Japanse zoetigheden.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Markt
Markt

Dag 8 Kyoto – Takayama

Takayama
Takayama

Vanaf Kyoto pak je de trein naar Takayama. De reis hierheen duurt in totaal zo’n 4 uur. Bij aankomst in Takayama kun je zelf op pad gaan. Je kunt hier bijvoorbeeld het Kusakabe Folk museum bezoeken of het Sannomachi historical district. Een andere leuke tip is om een bezoek te brengen aan een traditionele Sake brouwerij waar je dit drankje zelf ook kunt proeven.

In Takatama heb je ook diverse Onzen, een plons in een verkwikkend warmwaterbad is heerlijk.

Vergeet in de ochtend niet om een kleine tas in te pakken voor je verblijf in Takayama voor 1 nacht. De rest van je bagage wordt voor je naar het verblijf in Nagoya gebracht zodat je niet met al je spullen hoeft te sjouwen.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Dag 9 Takayama – Shirakawago – Nagoya

In de ochtend ga je met de bus in zo’n 50 minuten naar het plaatsje Shirakawa, waar je veel boerderijen vind die gebouwd zijn in de bijzondere architectuur stijl Gasshou. De letterlijke vertaling hiervoor is ‘gebouwd met handen in aanbidding’. Dit zie je terug in de stijlen strooien daken. Deze lijken op de handen van boeddhistische monniken die in aanbidding zijn. Na de sightseeing in Shirakawago reis je met de bus terug naar Takayama waar je op de trein stapt naar Nagoya. De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur en voert je door een mooi deel van Japan.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Shirakawago
Shirakawago

Dag 10 Nagoya – Matsumoto

Matsumoto
Matsumoto

De dag begint met een excursie naar Nakasendo. Hier ga je samen met een lokale gids een hike maken. Dit is ook wel de bekende Magome – Tsumago trail. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uurtjes en onderweg is genoeg te zien. De gids vertelt je hier meer over. In de namiddag stap je op de trein richting Matsumoto.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Dag 11 Matsumoto – Nagano

Met de trein reis je in ongeveer een uurtje naar Nagano. Bij aankomst in Nagano bezoek je met de Nederlandse gids enkele highlights. Je bezoekt onder andere de Zenkoji Tempel. Dit is de heiligste plek in Japan voor de boeddhisten. Rondom de tempel heb je prachtige traditioneel huizen die samen met de tempel een mooi geheel vormen. Ook bezoek je de plek waar de Olympische winterspelen zijn gehouden in 1998.

Vergeet in de ochtend niet om een kleine tas in te pakken voor je verblijf in Nagano voor 1 nacht. De rest van je bagage wordt voor je naar het verblijf in Tokyo gebracht zodat je niet met al je spullen hoeft te sjouwen.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Matsumoto
Matsumoto

Dag 12 Nagano – Jigokudani – Tokyo

Snowmonkeys in Jigokudani<br>
Snowmonkeys in Jigokudani

Je bezoekt vandaag het Jigokudani Snow Monkey Park. Vanaf Nagano pak je de bus. In het park kun je de bekende sneeuw apen spotten! Je kunt ze in deze periode vaak zelfs zien badderen in de warmwaterbronnen! Na het bezoek aan het park, ga je met de trein naar Tokyo. Tokyo is een van de modernste en grootste steden ter wereld. De skyline wordt getekend door een grote hoeveelheid wolkenkrabbers en het heeft een enorm uitgebreid metronetwerk waardoor je makkelijk van plek naar plek kunt komen. Hoewel het een enorme stad is vinden wij de stad opvallen toegankelijk.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Dag 13 Tokyo sightseeing

Met lokale begeleiding ga je vandaag op pad door de wereldstad Tokyo. Je reist met het openbaar vervoer van plek naar plek. Zo maak je echt kennis met de stad. Vandaag kom je langs enkele highlights van Tokyo zoals de Meiji Shrine en het Observation Deck. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Tokyo en bij helder weer kun je Mount Fuji soms zien liggen. De lunch is tijdens de sightseeing ook inbegrepen.

Vandaag is het ontbijt en de lunch inbegrepen.

Tokyo<br>
Tokyo

Dag 14 Vrije dag Tokyo

Tokyo
Tokyo

Vandaag ga je zelf op pad door de hoofdstad van Japan; Tokyo. Ontdek op eigen gelegenheid wat de stad allemaal te bieden heeft. Breng een bezoek aan de highlights van de stad zoals de Senso-Ji tempel, een van de oudste tempels in Tokyo of ga naar de top van de Tokyo Tower voor een uitzicht over de stad. Ook het drukste kruispunt van Tokyo, Sibuya Crossing, is zeker iets wat je niet wilt missen. Bezoek de wijken waar je de Lolita's kunt tegenkomen, hip geklede jongeren. Iets buiten Tokyo ligt Kamakura, de oude hoofdstad van Japan, dat is ook zeker een bezoekje waard.


Vandaag is het ontbijt inbegrepen.

Dag 15 Vlucht naar Nederland

Tijd om je koffers te pakken en het vliegtuig terug naar Nederland te pakken. Je neemt afscheid van het magische Japan en kijkt terug op een onvergetelijke rondreis. Bij aankomst op Schiphol neem je afscheid van je medereizigers en wie weet zien jullie elkaar nog op de ‘after vakantie borrel’.

Vandaag is het ontbijt inbegrepen.