Actief Japan

De highlights van Japan ontdekken en op zoek naar wat avontuur tijdens je reis? Ga dan voor deze rondreis die je meeneemt langs de mooiste plekjes van Japan. Je gaat bijvoorbeeld hiken in de spectaculaire omgeving van Kamikochi en Kumano Kodo.

- Inclusief 14 daagse Japan Rail Pass
- Exursie naar het magische Mount Fuji
- Fietsen door Kyoto
- Verblijf in prima hotels

<br>

Dag 1 Op naar Japan

De reis gaat beginnen! Vandaag vertrek je vanaf een luchthaven naar keuze naar Tokyo. Je komt vaak de volgende dag aan in Japan. Wij kunnen je een voorstel doen voor een vlucht, maar je hebt ook de vrijheid om je vlucht zelf te boeken. Ook is het mogelijk om een stop-over toe te voegen aan de reis.

Tokyo
Tokyo

Dag 2 Aankomst in Tokyo

Na een lange vlucht kom je aan op de luchthaven van Tokyo, de hoofdstad van Japan. Op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten. Deze is gemakkelijk te herkennen aan het bordje met het logo van Sakura Reizen en je naam. Hij brengt je naar je eerste verblijf in Tokyo. De rest van de dag kun je bijkomen van de heenreis, of zelf alvast op verkenning gaan door deze bijzondere stad.

Dag 3 Vrije dag in Tokyo

De eerste volledige dag in Japan. Je hebt vandaag de tijd om zelf Tokyo te gaan ontdekken. Als je een liefhebber bent van eten is de Tsukji vismarkt een echte aanrader. Hiervoor zul je wel vroeg uit de veren moeten, maar het is zeker een bezoekje waard. Ook kun je proberen over te steken op het bekende en grootste kruispunt van Tokyo; het Shibuya kruispunt. Om even de drukte te ontlopen van deze drukke stad, kun je naar de Humarikyu tuinen of naar het Imperial Paleis gaan. In de avond is het leuk om een bezoekje te brengen aan de wijk Shinjuku. Hier vind je de beste en leukste barretjes en restaurants van het land.

Shibuya kruispunt
Shibuya kruispunt

Dag 4 Bezoek Mount Fuji

Mount Fuji<br>
Mount Fuji

Vandaag ga je de gehele dag op pad naar het meest unieke gebergte in Japan, namelijk het Mount Fuji gebergte. In de ochtend wordt je opgehaald bij de afgesproken plek. Daarna rijden we door naar Mount Fuji, wat ongeveer 2 á 2,5 uur rijden is. Bij aankomst bezoek je Oshino Hakkai. Deze plek straalt een rustige sfeer uit en je vindt er kleine wateren. Tijdens de lunch ga je een paar lokale delicatessen proeven waarna je verder gaat naar het Ninja dorp. Vandaag ga je ook een ritje maken met de Fuji Airways. Dit geeft je in 4D een indruk van hoe het is om over de Mount Fuji te vliegen. Aan het eind van de excursie ga je naar een van de vijf Fuji Lakes, om als je geluk hebt de reflectie van de berg te zien in het meer. In de avond wordt je rond 18.10 uur afgezet bij het Shinjuku Station zodat je daar een leuk restaurantje uit kunt zoeken om lekker te gaan eten.

Dag 5 Treinrit naar Matsumoto

Vanaf Tokyo reis je door naar Matsumoto. Je legt dit gedeelte af met de trein. Vanaf Tokyo gaat er een rechtstreekse verbinding naar Matsumoto. Deze rit duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur en legt zo’n 225 kilometer af. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om het Matsumoto Kasteel te bezoeken. Dit ligt op een kwartiertje lopen van het aankomststation. Het kasteel is meer dan 500 jaar geleden gebouwd en is nog steeds bijna compleet in tegenstelling tot veel andere kastelen in Japan. Op de zesde verdieping van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Matsumoto
Matsumoto
Kamikochi
Kamikochi

Dag 6 Hiken in Kamikochi

Je gaat vandaag naar Kamikochi; een van de meest spectaculaire natuur bestemmingen van Japan en is gelegen in het noorden van de Japanse Alpen. Hier ga je zelfstandig hiken door de prachtige natuur van dit gebied. Voor elk niveaus heb je hier verschillende opties. Vanaf Matsumoto kan je met de bus hierheen reizen. Houdt er wel rekening mee dat Kamikochi gesloten is vanaf half november tot en met eind april in verband met de winter periode.

Dag 7 Met bus naar Takayama

Na het ontbijt ga je met de bus verder naar de volgende bestemming; Takayama. Deze rit duurt ongeveer 2,5 uur. Bij aankomst kun je op eigen gelegenheid deze stad verkennen, die qua oppervlakte de grootste stad is van Japan. In de middag kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Hida Folk Village. In het dorp zijn meer dan 30 traditionele gebouwen te vinden die je een goed beeld geven van het leven in het verleden.

Takayama
Takayama
Takayama
Takayama

Dag 8 Vrije dag in Takayama

De gehele dag heb je vrij te besteden om Takayama en de omliggende gebieden te bezoeken. Dichtbij de stad ligt Shirakawa. Dit traditionele dorp staat in het geheel op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. In Takayama zelf is het erg leuk om Sake te proeven. Dit is een typisch Japans drankje met pure ingrediënten uit de Japanse Alpen.

Dag 9 Via de bergen naar Osaka

In de ochtend pak je de eerste trein naar Nagoya. Onderweg geniet je van het prachtige berglandschap. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf daar pak je een volgende trein, die je in 52 minuten naar Osaka brengt. Bij aankomst in Osaka heb je de tijd om zelf door de stad te lopen. Osaka is een van de grotere steden van Japan en staat vooral bekend om humor en extravagantie. Op deze dag kan je een bezoek brengen aan het kasteel van Osaka.

Osaka
Osaka
Osaka
Osaka

Dag 10 Osaka ontdekken

Er is vandaag een vrije dag in Osaka gepland. Deze stad heeft voor ieder wat wils. Zo kun je een bezoek brengen aan het Kaiyukan aguarium, het Umeda Sky Building en/of het Shochikuza theater, of kies je toch liever om een wandeling te maken door de stad om cultuur te snuiven?

Dag 11 Traditioneel overnachten in een Ryokan

Vanaf Osaka reis je met de trein en een gedeelte met de bus verder naar een traditionele accommodatie in Kumano Kodo. Deze traditionele hotels worden ook wel Ryokans genoemd. In de avond geniet je van een typisch Japans diner bij je verblijf. De omgeving van Kumano Kodo is uitstekend om wandelingen te maken door de prachtige natuur.

Ryokan
Ryokan

Dag 12 Wandelen in Kumano Kodo

Vroeg op vandaag om een dag te gaan wandelen in de omgeving van Kumano Kodo. In de ochtend pak je de lokale bus die je brengt naar Hosshinmon Oji. Hier vind je een bijzondere mix van landschappen; van bergen tot bossen. Op de route heb je op verschillende plekken een mooi panoramisch uitzicht. Je bezoekt vandaag ook de sights van Kumano waaronder de tempel Kumano Hongu Taisha en een torii gate. Daarna pak je de bus naar een traditioneel hotel waar je geniet van een diner.

Dag 13 Via Nachi Naar Kyoto

De dag begint met korte busrit van ongeveer 20 minuutjes naar Daimonzaka. Vanaf daar is het een korte wandeling naar de omgeving van Nachi. Hier bezoek je onder andere een tempel die halverwege een berg gelegen is. Verder ga je nog naar de waterval van Nachi, dit is de grootste waterval van Japan. Hierna reis je verder naar Kyoto. Kyoto is een erg sfeervolle stad waar in de avond veel te beleven is. Hier kun je genieten van heerlijk Japans eten en je hebt hier ook de meeste kans om een echt traditionele Geisha tegen te komen.

Geisha's in Kyoto<br>
Geisha's in Kyoto

Dag 14 Bezoek Kyoto op eigen gelegenheid

Kyoto
Kyoto

Vandaag heb je de tijd om zelf op pad te gaan door de voormalige hoofdstad van Japan, Kyoto. Doordat deze stad tijdens de bombardementen van de tweede wereldoorlog gespaard is gebleven, zijn er nog veel oude bezienswaardigheden intact. Zo zijn hier nog veel tempels, paleizen en andere traditionele gebouwen te vinden. De bekendste tempel is de Fushimi Inari. Ook is het Gouden Paviljoen het bezoeken waard. Als je een mooi uitzicht over de stad wilt, kun je naar Kyoto Tower gaan.

Dag 15 Fietstour in Kyoto

Je hebt de keus om in de ochtend of om in de middag te vertrekken voor de fietstocht. Deze excursie is een leuke manier om Kyoto van een andere kant te zien. Tijdens de fietstocht kom je onder andere langs Kyoto Station, Miyagawacho (een geisha buurt) en de Shirakawa rivier.

Kyoto
Kyoto

Dag 16 Vrije dag Kyoto

Arashiyama<br>
Arashiyama

De laatste dag in Japan heb je vrij te besteden. Kies ervoor om lekker te relaxen bij je hotel, of om nog voor het laatst een glimp op te vangen van de prachtige stad Kyoto en de Japanse cultuur. Als je nog wat natuur wilt zien, zou je nog een bezoekje kunnen brengen aan Arashiyama. Deze plek staat bekend om onder andere het bamboe bos en de mooie tuinen. Geniet van de charmante omgeving met een kopje Matcha groene thee en typische Japanse zoetigheden.

Dag 17 Terugvlucht

Helaas is er een einde gekomen aan de rondreis door Japan. Bij je hotel wordt je door een shuttle bus opgepikt en deze brengt je naar de luchthaven van Kansai waar je het vliegtuig terug naar huis pakt. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad. We zouden het leuk vinden om je terug te zien bij een van onze andere zusjes; Singha, Mekong of Indus Reizen!