Authenthiek Japan

De rondreis voor avonturiers! Tijdens deze bijzondere rondreis verken je de highlights van Japan zoals Kyoto, Hakone en Tokyo. Je verblijft vaak 2 nachten op een plek en verkent sten zoals Tokyo en Kyoto. Je gaat de natuur in bij Nagona en Hakone en hebt de mogelijkheid om sneeuwapen te spotten.Tijdens de reis verblijf je in moderne stadshotels en traditionele eenvoudige Japanse ryokans. Optioneel kun je je reis verlengen met een paar dagen fietsen door minder bekend Japan.

- Inclusief Japan Railway Pass
- Verblijf in moderne en traditionele hotels
- Verblijf in de grote steden Tokyo en Osaka
- Excursie naar het Magische Mount Fuji

Dag 1 Op naar Japan

Vandaag begint de rondreis naar Japan met een vlucht naar Osaka. Je kan vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel voor de vluchten, maar je kunt deze ook zelf boeken.

Osaka
Osaka

Dag 2 Aankomst in Osaka

Welkom in Japan! Op de luchthaven word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die op je staat te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar de shuttle bus die je naar je eerste hotel brengt. rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de vlucht. Als je vroeg in de ochtend aankomt, kun je ervoor kiezen om een early check-in bij te boeken, zodat je hotelkamer bij aankomst direct beschikbaar is.

Dag 3 Een vrije dag in Osaka

Er is vandaag een vrije dag in Osaka gepland. Deze stad heeft voor ieder wat wils. Zo kun je een bezoek brengen aan het Kaiyukan aquarium, het Umeda Sky Building en/of het Shochikuza theater, of kies je toch liever om een wandeling te maken door de stad om cultuur te snuiven?

Osaka
Osaka
Hiroshima
Hiroshima

Dag 4 Transfer naar Hiroshima

Na het ontbijt laat je stad Osaka achter je. Je pakt de trein naar Hiroshima. Deze stad staat vooral bekend vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. ‘De Stad van het Water’, zo wordt Hiroshima ook wel genoemd omdat het om de rivier de Ota gevestigd is. In het centrum zijn veel restaurants te vinden waar je in de avond heerlijk kunt dineren.

Dag 5 Hiroshima verkennen op eigen gelegenheid

Een bezoek aan het Peace Memorial Park mag zeker niet ontbreken op je lijstje. Gedurende sommige maanden zijn er vrijwilligers aanwezig in het park die je graag rondleiden en meer vertellen over de geschiedenis. Naast de rijke geschiedenis, heeft Hiroshima nog meer prachtige plekjes om te bezoeken. Ook aan restaurants is hier geen gebrek. Vanuit Hiroshima kun je heel gemakkelijk naar het eiland Miyajima, wat bekend staan vanwege de Torii gate in het water

Hiroshima
Hiroshima
Kyoto
Kyoto

Dag 6 Transfer naar Kyoto

In de ochtend reis je met de trein naar Kyoto. Na aankomst kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. In Kyoto is genoeg te beleven, dus vervelen is in deze stad niet nodig! Kyoto kent veel hoogtepunten die op de Wereld Erfgoedlijst staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Pure Water Tempel en het Nijo Kasteel. In Kyoto zelf heb je onder andere de Geisha wijk Gion en de bijzondere tempel Mikami Shrine.

Dag 7 Transfer naar Kanazawa

Na het ontbijt reis je verder naar Kanazawa. Na aankomst kun je de stad verkennen, zo kun je een bezoek brengen de Kenroku-en tuin, een traditionele Japanse tuin. Dit is een ideale plek om te genieten van de natuur en om even te relaxen. Maar ook Kanazawa kasteel is een bezoek waard. Ook zijn er veel geisha- en samoerai-wijken te vinden. Als je binnen wilt kijken is het Ochaya Shima een aanrader; dit is een voormalig geisha huis en wordt tegenwoordig als klein museum gebruikt.

Kanazawa
Kanazawa

Dag 8 Excursie Shirakawago en transfer Takayama

Shirakawago
Shirakawago

In de ochtend ga je naar het plaatsje Shirakawago, waar je veel boerderijen vind die gebouwd zijn in de bijzondere architectuur stijl Gasshou. De letterlijke vertaling hiervoor is ‘gebouwd met handen in aanbidding’. Dit zie je terug in de stijle strooiendaken, wat lijkt op de handen van boeddhistische monniken die in aanbidding zijn. Na het bezoeken van dit dorpje, reis je met de trein verder naar Takayama. Deze stad is gelegen in de Japanse Alpen en heeft een historisch karakter. Het oude centrum staat vol met karakteristieke oude huizen, zoals houten theehuizen en sakebrouwerijen. De stad is ook een goede uitvalbasis voor een wandeling op ieder gewenst niveau. Tijdens de wandelingen kom je onder andere langs het tempelcomplex van Takayama en Shiroyama Park.

Dag 9 Excursie Matsumoto en transfer naar Nagano

In de ochtend reis je per trein naar Matsumoto. Bij aankomst breng je een bezoek aan een orgineel Japans kasteel die nog in zeer goede staat is. Door het houten interieur in dit kasteel, heeft het een andere uitstraling dan andere kastelen in Japan. Dit maakt het zo uniek! Hierna reis je per trein verder naar Nagano. In de middag kun je de bekende Zenkoij tempel bezoeken. Dit is de heiligste plek in Japan voor de boeddhisten. Rondom de tempel heb je een prachtige traditioneel huizen die samen met de tempel een mooi geheel vormen.

Matsumoto
Matsumoto

Dag 10 Transfer naar Mishima

In de ochtend laat je de stad Nagano achter je en reis je per trein verder naar Mishima. Deze stad is gelegen aan de voet van de Hakone berg. Vanaf hier heb je dus een schitterend uitzicht op de omgeving. Na aankomst kun je de stad rustig verkennen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Mishima Tiahsha, een belangrijke plaats voor het Shinto heiligdom.

Dag 11 Excursie naar Izoraki Cape

Vandaag stap je in de ochtend op de trein Izoraki Cape. Deze plaats staat ook wel bekend als de rand van de wereld. Je maakt hier een wandeling naar de top van de berg. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de open oceaan. Je kunt de kromming van de aarde hier zijn liggen, een bijzondere ervaring. Je hebt hier tijd om zelf de omgeving nog verder te ontdekken. In de middag keer je terug naar Mishima.

Dag 12 Transfer naar Hakone National Park Je verblijft hier een Japanse ryokan

Hakone<br>
Hakone

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minerale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Of een rit te maken in de kabelbaan en geniet van het uitzicht op actieve zwavelhoudende warmwaterbronnen en vele andere schilderachtige landschappen.

Dag 13 Op naar de hoofdstad van Japan, Tokyo!

Je reist vandaag naar de hoofdstad van Japan, Tokyo. Het is een korte reis en je hebt genoeg tijd om in de middag alvast op verkenning te gaan. Tokyo is een van de modernste steden ter wereld. De skyline wordt getekend door een grote hoeveelheid skyscrapers en het heeft een enorm uitgebreid metronetwerk waardoor je makkelijk van plek naar plek kunt komen.

Tokyo
Tokyo

Dag 14 Tokyo verkennen

Tokyo
Tokyo

Je gaat vandaag de stad Tokyo en de omgeving verkennen. Je start met een bezoek aan de Sensoji. Dit is de oudste tempel in Tokyo en erg populair. Hierna vervolg je je weg naar Nakamise dit is een winkelgedeelte in Tokyo waar je typische Japanse souvenirs kunt komen en kunt genieten van lokale gerechten. Hierna bezoek je Meiji Shrini, dit is gebouwd oor keizer Meiji. Je brengt daarna nog een bezoek aan Harajuku en Omotesanda, deze straat is zeker een foto waard vanwege de architectonische gebouwen en straat met bomen. Je eindigt de dag met een bezoek aan Tokyo Metropoliton Government Building, een van de hoogste en kenmerkende wolkenkrabbers van Tokyo.

Dag 15 Vrije dag in Tokyo

Vandaag bezoek je de wereldstad Tokyo op eigen gelegenheid. Als je de highlights van de stad al zo’n beetje gezien hebt, dan kun je ook een tripje maken naar een van de omliggende plekken. Zo is het erg leuk om een dagtrip te maken naar Kamakura of Nikko. Kamakura is een kustplaatsje waar je veel tempels ziet en een grote bronzen Boeddha. Nikko staat bekend om de prachtige natuur en het tempelcomplex. In het nationaal park vind je het Chuzenji meer en de 100 meter hoge Kegon waterval

Tokyo
Tokyo

Dag 16 Terugvlucht

De rondreis door Japan is vandaag helaas afgelopen. Vanaf je hotel word je naar de luchthaven gebracht waar je op het vliegtuig stapt terug naar huis. We hopen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Japan en dat je vol mooie herinneringen terug naar huis gaat.

Optionele fietsexcursie
Je kunt deze reis verlengen met enkele dagen fietsexcursie door Ohara, Sakamoto, het Biwa meer, Nara en Kyoto. Tijdens deze fietsexcursie bezoek je dus verschillende steden en bijzondere plaatsen. Door te reizen met de fiets heb je meer bewegingsvrijheid om nieuwe dingen te ontdekken. Je overnacht tijdens deze verlenging op unieke plaatsen zoals in een tempel.

Dag 6 t/m 10 Je pakt in de ochtend de trein naar Kyoto waar je begint aan de fietstocht door verschillende steden. Je eindigt op dag 10 in Kyoto. Hier vervolg je het programma zoals vermeld staat op dag 6.

De kosten voor de optionele fietsexcursie zijn €1350 p.p.