Avontuurlijke familiereis Japan

Tijdens deze rondreis kun je met de hele familie de hoogtepunten van Japan verkennen maar er is ook voldoende tijd voor ontspanning! Je verblijft vaak 2 nachten op een plek en verkent steden zoals Tokyo en Kyoto. Je gaat de natuur in bij Hakone en bezoekt de vele onsen in Kinosaki waar je zelfs een dagje aan het strand kunt relaxen!

- Leuke middenklasse hotels
- Inclusief Japan Railway pass
- 3 Daagse Hakone pas inbegrepen
- Koyasan Hertitage pas inclusief

Bloesem<br>
Bloesem

Dag 1 Heenvlucht

De eerste dag van je rondreis begint met de vlucht naar Japan. Vanaf een luchthaven naar keuze, pak je het vliegtuig naar de hoofdstad van Japan; Tokyo. Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven. De vliegtickets mag je zelf boeken, maar wij kunnen je hiervoor ook altijd een voorstel doen. Wil je de reis verlengen met een stop over? Laat ons dit dan weten en wij voegen dit optioneel voor je toe.

Dag 2 Aankomst Tokyo

Na een lange vlucht kom je vandaag aan op de luchthaven van Tokyo. Hier staat een gids op je te wachten die je de benodigde papieren zal overhandigen, zoals de Japan Railpass. Hierover zal hij je ook meteen meer vertellen. Vervolgens brengt hij je naar de shuttle bus en wordt je naar je eerste hotel in Tokyo gebracht. Bij aankomst in je hotel heb je de tijd om bij te komen van de reis, of alvast Tokyo op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 3 en 4 Tokyo

Ga zelf op verkenning door Tokyo of boek optioneel een excursie. Bij het versturen van het reisvoorstel ontvang je van ons verschillende optionele excursies om aan je reis toe toe voegen. Ga bijvoorbeeld met een gids op pad door Tokyo, of ga een dag naar Nikko. Ook Kamakura is een aanrader om te bezoeken. Als je het grootste China Town van Japan wilt ontdekken, kun je naar Yokohama gaan. We hebben nog veel meer mogelijkheden die we graag met je bespreken.


Tokyo
Tokyo

Dag 5 Tokyo – Hakone

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minderale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de Mount Fuji. Ook zijn er veel mooie tempels te vinden in Hakone.

Dag 6 Hakone

Vandaag een vrije dag in de Hakone. Er is een driedaagse Hakone pas in de reis inbegrepen. Dit houdt in dat de entreegelden tot de bezienswaardigheden inclusief zijn, en dat je van 8 verschillende soorten vervoer gebruik kunt maken. Deze kaart geeft je ook de vrijheid om op eigen gelegenheid rond te wandelen door de regio. Ook krijg je met deze kaart korting tot verschillende attracties die nog niet inbegrepen zijn.

Hakone
Hakone

Dag 7 Hakone – Kyoto

Met de hogesnelheidstrein reis je verder naar Kyoto. Bij aankomst in Kyoto heb je de rest van de dag vrij te besteden. Deze stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog helemaal gespaard gebleven waardoor je nog veel historische plekjes kunt ontdekken. Ook voor Kyoto hebben we verschillende excursie mogelijkheden die je kunt toevoegen aan de reis.

Dag 8 en 9 Kyoto

Je kunt er voor kiezen om Kyoto te ontdekken met een fietstour, of om zelf op pad te gaan door de stad. In Kyoto, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan, vind je veel indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Kinkakuji tempel, het Nijo kasteel, de Heian Shrine en de Pure Water tempel. Kyoto ook bekend om de vele rivieren en kanalen die er te vinden zijn, dit maakt de stad erg sfeervol.

Dag 10 Kyoto – Koyasan

Kyoto
Kyoto

Vanaf het traditionele Kyoto reis je door naar het tempelcomplex Koyasan in de bergen. Het laatste gedeelte leg je af met een kabelbaan. Met de 2daagse Koyasan pas, die inbegrepen zit in de reis, maak je gebruik van de bus en de kabelbaan. In het mystieke Koyasan zie je 1200 jaar aan cultuur en geschiedenis terug. Vandaag ga je het leven als Monnik ervaren en overnacht je in de tempel. Het eten wordt vanavond voor je bereid door de monniken.

Dag 11 Koyasan – Kinosaki

Ontwaak in de rustige omgeving van Koyasan en beleef zelf hoe het is om met de Monniken te bieden. Na het gebed geniet je van een typisch vegetarisch ontbijt. Hierna is het tijd om te vertrekken naar Kinosaki wat gelegen is in een bergvallei aan de rand van de Japanse zee. Kinosaki is een van de mooiste plekken van de Kansai regio. De stad staat bekend om de vele onsen die hier te vinden zijn en de nostalgische speelhallen.

Koyasan
Koyasan

Dag 12 Kinosaki

In de ochtend geniet je van een traditioneel ontbijt. Daarna kun je ervoor kiezen om naar Takeno af te reizen. Met de trein ben je hier in ongeveer 10 minuutjes. Het strand van Takeno staat in de top 100 van Japanse stranden. De combinatie van de heldere zee met de schone zandstranden geeft een prachtig uitzicht. Hier heb je ook de optie om te kanoën of om te wandelen door het rustige vissersdorpje Takeno. Tijdens het wandelen kom je traditionele huizen tegen van de vriendelijke bevolking.

Osaka
Osaka

Dag 13 Kinosaki – Osaka

Na een relaxed verblijf in Kinosaki reis je terug naar de stadse wereld in Osaka. Deze stad heeft voor iedereen wat te bieden. Zo kun je een bezoek brengen aan het Kaiyukan aquarium, het Umeda Sky Building en/of het Shochikuza theater, of kies je liever voor een culturele wandeling door de stad?

Dag 14 Osaka

De laatste dag van de rondreis alweer. Je kunt ervoor kiezen om deze dag zelf op pad te gaan door Osaka of een gids te boeken voor vandaag. Indien je liever voor iets anders kiest als de stad, is het een aanrader om naar Universal Studios te gaan. Ook het nabijgelegen Kobe is leuk om te bezoeken.

Osaka
Osaka

Dag 15 Terugvlucht

Aan alles komt helaas een einde, zo ook aan je reis naar Japan. Vandaag vertrek je met het vliegtuig terug naar huis. Hopelijk heb je mooie herinneringen opgedaan die je niet snel meer vergeet. Als je alvast op zoek bent naar een volgende reisbestemming, zou je eens een kijkje kunnen nemen bij onze andere labels; Singha Reizen, Mekong Reizen en Indus Reizen.