Cultuur, natuur en fietsen in Japan

De rondreis voor avonturiers! Tijdens deze bijzondere rondreis verken je de highlights van Japan zoals Kyoto, Hakone en Tokyo. Daarnaast ga je een aantal dagen minder bekend Japan verkennen op de fiets. Je fietst dagelijks ongeveer 2/3 uur waardoor deze reis ook geschikt is voor families. Tijdens de reis verblijf je in moderne stadshotels en traditionele eenvoudige Japanse ryokans.

- Inclusief treinkaartjes
- Fietshuur en GPS
- Verblijf in moderne en traditionele hotels
- Hakone Free Pass

Dag 1 Op naar Japan

De avontuurlijke rondreis in Japan gaat beginnen! Je vertrekt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (of een andere luchthaven) naar Tokyo. Wij sturen je altijd een voorstel voor een vlucht mee, maar als je zelf een geschikte vlucht vind, mag je deze natuurlijk ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst in Tokyo

Tokyo
Tokyo

Na een lange vlucht kom je aan in Tokyo, Japan. Op de luchthaven word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die op je staat te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar de shuttle bus die je naar je eerste hotel brengt. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de vlucht. Als je vroeg in de ochtend aankomt, kun je ervoor kiezen om een early check-in bij te boeken, zodat je hotelkamer bij aankomst direct beschikbaar is.

Dag 3 Een vrije dag in Tokyo

Vandaag ga je zelf op pad door de hoofdstad van Japan; Tokyo. Ontdek op eigen gelegenheid wat de stad allemaal te bieden heeft. Breng een bezoek aan de highlights van de stad zoals de Senso-Ji tempel, een van de oudste tempels in Tokyo of ga naar de top van de Tokyo Tower voor een uitzicht over de stad. Ook het drukste kruispunt van Tokyo is zeker iets wat je niet wilt missen. Iets buiten Tokyo ligt Kamakura, de oude hoofdstad van Japan, wat ook zeker een bezoekje waard is.

Shibuya kruispunt
Shibuya kruispunt

Dag 4 Optie voor bezoek aan Nikko

Nikko
Nikko

Optioneel kun je vandaag een excursie maken naar het nabijgelegen Nikko: Op ongeveer 115 kilometer ten noorden van Tokyo ligt de sfeervolle stad Nikko. In de ochtend wordt je bij je hotel opgehaald door een privé gids die met jullie samen vertrekt naar het treinstation van Tokyo. Vanaf daar pak je de Shinkansen naar Utsunomiya, wat ongeveer 53 minuten duurt. Daarna vervolg je de reis met de JR Nikko Lijn die je in 49 minuten naar Nikko brengt. Eenmaal aangekomen in Nikko geniet je van de prachtige natuur en het tempelcomplex. Samen met je gids bezoek je Toshugo Srine, Toshugo Museum en Futarasan Shine. Voor de echte natuurliefhebbers kun je ook een bezoekje brengen aan Nikko Nationaal Park. Dit park staat vooral bekend om het Chuzenji meer en de 100 meter hoge Kegon waterval.

Dag 5 Het berggebied in naar Hakone

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minderale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de Mount Fuji. Ook zijn er veel mooie tempels te vinden in Hakone.

Hakone
Hakone

Dag 6 Met de Hakone Free Pass verken je de bezienswaardigheden eenvoudig zelf

<br>

Vandaag een vrije dag in de Hakone. Er is een driedaagse Hakone pas in de reis inbegrepen. Dit houdt in dat de entreegelden tot de bezienswaardigheden inclusief zijn, en dat je van 8 verschillende soorten vervoer gebruik kunt maken. Deze kaart geeft je ook de vrijheid om op eigen gelegenheid rond te wandelen door de regio. Ook krijg je met deze kaart korting tot verschillende attracties die nog niet inbegrepen zijn. Wat dacht je van een rit met de kabelbaan naar Owakudani Hot Springs?

Dag 7 Met de trein naar Kyoto

Je reist vandaag verder naar Kyoto, de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kyoto krijg je het gevoel je even terug in de tijd te begeven. Dit heeft onder andere te maken met de vele shrines en boeddhistische tempels. Daarnaast vind je hier ook volop Japanse kunst en traditionele theehuizen. In Kyoto kun je in de avond lekker gaan eten in een van de vele leuke restaurantjes of barretjes.

Sfeervol Kyoto<br>
Sfeervol Kyoto

Dag 8 Vandaag kun je Kyoto verder verkennen

Tijdens je verblijf in Kyoto heb je zelf de vrijheid om je dagen in te vullen. Als je in Kyoto blijft is een bezoekje aan het Bamboe Bos Arashiyama zeker niet te missen. Verder is het ook erg leuk om een fietstocht door Kyoto bij te boeken. Zo ontdek je op een andere manier de hoogtepunten van de stad. Je kunt onder andere de Nishiki markt, de Golden Tempel en het Nijo kasteel bezoeken tijdens je verblijf in Kyoto. In Kyoto zijn maar liefst 17 bezienswaardigheden die op de UNESCO Wereldgoed erflijst staan. Genoeg te zien in deze stad dus. Met de Japan Rail Pas kun je ook Kobe bezoeken. Deze stad ligt op korte afstand van Kyoto en is een van de meest levendige steden van Japan.

Dag 9 Het fietsavontuur gaat beginnen! Je fietst vandaag naar Ohara

Het fietsen gaat vandaag beginnen! Je fietst met GPS naar de volgende bestemming. Het eerste stuk gaat langs de Takano rivier en je ziet het landelijk gebied langzaam veranderen in bossen. Onderweg passeer je traditionele huizen en kun je stoppen bij een belangrijk Shinto heiligdom. Je kunt hier een prachtige wandeling maken. Je fietst naar de Kurama waar je een ontspannen duik neemt in een hotspring. Na het bezoek aan Kurama fiets je verder naar Ohara en kom je aan in een landelijk gebied met rijstvelden en traiditonele boerderijen. In totaal fiets je vandaag zo’n 31 kilometer.

Dag 10 Met de fiets naar Sakamoto en overnachten in een tempel

In de ochtend kun je de lokale markt in Ohara bezoeken en de Sanzen-in Tempel met de prachtige tropische tuin. Na de lunch fiets je naar Sakamoto dat aan de voet van de heilige Hieizan berg ligt. Met de kabelbaan ga je de berg op naar het Enryakuji Kaikan tempelcomplex. Je overnacht vandaag in het tempelcomplex

Dag 11 Je verkent het Biwa meer en fietst naar Uji

In de ochtend woon je de ceremonie in het tempelcomplex bij. Hierna kun je het grote tempelcomplex verder verkennen. Te voet of met de kabelbaan ga je weer naar beneden en fiets je naar het Biwa meer. Het Biwa meer is het grootste zoetwatermeer van Japan. Je fietst verder naar het kleine stadje Uji dat is gelegen aan de oevers van een rivier. Het stadje staat bekend om de groene thee.

Dag 12 Met de fiets naar Nara

Nara
Nara

Je fietst via de theeplantages bij Wazuka naar Nara. Het uitzicht over de theelantages is prachtig en je fietst via kleine wegen door de theevelden. Nara is een van de culturele hoofdsteden van Japan en heeft maar liefst acht bezienswaardigheden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 13 Je fietst naar Kyoto

De laatste fietsdag in Japan! Je fietst vandaag terug naar Kyoto waar je de laatste nacht verblijft.

Geisha's in Kyoto<br>
Geisha's in Kyoto

Dag 14 Terugvlucht

Helaas is er een einde gekomen aan de rondreis door Japan. Bij je hotel wordt je door een shuttle bus opgepikt en deze brengt je naar de luchthaven van Kyoto waar je het vliegtuig terug naar huis pakt. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad. We zouden het leuk vinden om je terug te zien bij een van onze andere zusjes; Singha, Mekong of Indus Reizen!