Familiereis Japan

Tijdens deze rondreis voor de hele familie kom je langs de hoogtepunten van Japan, maar is er ook voldoende tijd voor ontspanning. Op de meeste plekken overnacht je minimaal 2 nachten. Je komt aan in Tokyo en gaat via onder andere Kyoto en Miyajima verder naar Osaka. De veelzijdigheid in deze route maakt het voor iedere leeftijd een geschikte rondreis!

- Leuke middenklasse hotels
- Inclusief Japan Railway pass
- 3 Daagse Hakone pas inbegrepen
- Optioneel bij te boeken excursies

<br>

Tokyo
Tokyo

Dag 1 Op naar Japan

De eerste dag van je rondreis begint met de vlucht naar Japan. Vanaf een luchthaven naar keuze, pak je het vliegtuig naar de hoofdstad van Japan; Tokyo. Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven. De vliegtickets mag je zelf boeken, maar wij kunnen je hiervoor ook altijd een voorstel doen. Wil je de reis verlengen met een stop over? Laat ons dit dan weten en wij voegen dit optioneel voor je toe.

Dag 2 Aankomst in Tokyo

Na een lange vlucht kom je vandaag aan op de luchthaven van Tokyo. Hier staat een gids op je te wachten die je de benodigde papieren zal overhandigen, zoals de Japan Railpass. Hierover zal hij je ook meteen meer vertellen. Vervolgens brengt hij je naar de shuttle bus en wordt je naar je eerste hotel in Tokyo gebracht. Bij aankomst in je hotel heb je de tijd om bij te komen van de reis, of alvast Tokyo op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 3 Sightseeing Tokyo

Shibuya kruispunt<br>
Shibuya kruispunt

Tijdens een privé excursie laat een Engelstalige gids je in 4 uur de hoogtepunten van Tokyo zien. De dag begint met een bezoek aan het Imperial Palace.

Daarna gaat de tour verder naar het Asakusa District., waar je onder andere kennis maakt met de smalle traditionele straatjes van Tokyo. Deze buurt staat voornamelijk bekend om het entertainment en traditionele theater Kabuki. Je bezoekt hier ook nog de oudste Boeddhistische tempel van de stad; Sensoji. Aan het einde van de tour ga je naar de Meijl Shrine, een van de meest bekende van heel Japan. Dit is een ideale plek om tijdens een wandeling verschillende rituelen en gebeden te zien.

Dag 4 Vrije dag Tokyo

Ga zelf op verkenning door Tokyo of boek optioneel een dagexcursie naar Nikko. Je zou bijvoorbeeld naar Kamakura kunnen gaan, de oude stad van de Samurai, waar je kunt genieten van de bergen en de prachtige kustlijn. Als je het grootste China Town van Japan wilt ontdekken, kun je naar Yokohama gaan. Een aantal andere tips zijn onder andere om een bezoek te brengen aan het hoogste gebouw van Tokyo, de Tokyo Skytree of om een sushi- of karate workshop bij te wonen. Heb je andere ideeën? We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Tokyo
Tokyo

Dag 5 Van Tokyo naar Hakone

Mount Fuji<br>
Mount Fuji

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minderale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de Mount Fuji. Ook zijn er veel mooie tempels te vinden in Hakone.

Dag 6 Hakone

Vandaag een vrije dag in de Hakone. Er is een driedaagse Hakone pas in de reis inbegrepen. Dit houdt in dat de entreegelden tot de bezienswaardigheden inclusief zijn, en dat je van 8 verschillende soorten vervoer gebruik kunt maken. Deze kaart geeft je ook de vrijheid om op eigen gelegenheid rond te wandelen door de regio. Ook krijg je met deze kaart korting tot verschillende attracties die nog niet inbegrepen zijn.

Dag 7 Transfer naar Matsumoto

In de ochtend heb je nog de tijd om op pad te gaan door Hakone. Daarna met de hogesnelheidstrein ga je van Odawara Station in het Hakone gebied naar Nagoya station. Daar pak je de volgende trein die je naar Matsumoto brengt. Het absolute hoogtepunt van deze stad is het kasteel. Samen met de kastelen in Himeji, Hikone en Inyama behoort het kasteel tot de 4 nationale kastelen van Japan. De regio is daarnaast uitstekend voor het maken van wandelingen en/of fietstocten.


Matsumoto
Matsumoto

Dag 8 van Matsumoto naar Kyoto

Geisha in Kyoto<br>
Geisha in Kyoto

Geniet in de ochtend nog van de groene omgeving van Matsumoto. Ten noorden van de stad ligt het Alpenpark. Als een kleine wandeling de berg op maakt, heb je aan de ene kant een prachtig uitzicht over de Japanse Alpen en aan de andere kant kijk je uit over het kasteel van Matsumoto. In de middag reis je verder met de trein naar Nagoya waar je op de hogesnelheidstrein stapt naar Kyoto. Bij aankomst in Kyoto heb je de rest van de namiddag vrij. Deze stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog helemaal gespaard gebleven waardoor je nog veel historische plekjes kunt ontdekken.

Kyoto
Kyoto

Dag 9 Vrije dag Kyoto

Je kunt er voor kiezen om Kyoto te ontdekken met een fietstour, of om zelf op pad te gaan door de stad. In Kyoto, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan, vind je veel indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Kinkakuji tempel, het Nijo kasteel, de Heian Shrine en de Pure Water tempel. Kyoto ook bekend om de vele rivieren en kanalen die er te vinden zijn, dit maakt de stad erg sfeervol.

Dag 10 Bezoek Nara

Vandaag ga je een halve dag op excursie naar Nara, een van de eerste hoofdsteden van Japan. Met de bus ben je vanaf Kyoto in ongeveer een uurtje in Nara. Nara is een kleine stad waardoor er een relaxte sfeer hangt. In de stad zijn maar liefst acht bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, zoals de Todaji Tempel, de Kasuga Taisha Shrine en het Nara Park.

Nara
Nara

Dag 11 Via Hiroshima naar Miyajima

A Bomb Dome in Hiroshima<br>
A Bomb Dome in Hiroshima

Met de hogesnelheidstrein reis je in iets minder dan 2 uur van Kyoto naar Hiroshima. Als je voor 08.30 uur de trein neemt, heb je een rechtstreekse verbinding naar Hiroshima. In Hiroshima ga je zelf op pad door de stad. Bij aankomst zou je het Peace Memorial Park kunnen bezoeken en in de middag het Hijiyama park, waar je tegelijkertijd ook heerlijk rond kunt wandelen. Na een dagje Hiroshima ga je met de boot naar Miyajima. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Miyajima staat bekend om het eiland waar honderden tamme herten rondlopen en is een van de heiligste plekken van Japan.

Dag 12 Kajakken in Miyajima

Een actieve dag vandaag! Met de kano ga je het water op en ontdek je de rustige omgeving van Miyajima, ook wel het tempel eiland genoemd. Je komt onder andere langs de bekende Torii Gate. De tocht duurt ongeveer 3 uur en is in de ochtend en middag mogelijk. Op Miyajima zijn gedurende het jaar veel festivals. Wie weet kun je een van deze festivals meemaken tijdens je rondreis naar Japan!


Miyajima
Miyajima

Dag 13 Transfer naar Osaka

In de ochtend ga je met de boot terug naar Hiroshima om daar op de trein te stappen naar Osaka, een echte handelsstad. De treinreis duurt zo’n 1,5 uur. Eenmaal aangekomen in Osaka heb je voldoende vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het futuristische Umeda Sky Building, of een van de grootste aquaria ter wereld, namelijk het Kaiyukan aquarium. Als je op zoek bent naar de echte Japanse sfeer, kun je een uitstapje maken naar de straat Hozenji Yokocho, wat dateert uit het Edo tijdperk. Op zoek naar nog meer cultuur? Dan is het Kabuki theater een aanrader.

Dag 14 en 15 Vrije dagen Osaka

Osaka
Osaka

De laatste twee dagen van je reis kun je naar eigen wens invullen in Osaka. Kies je ervoor om nog even te relaxen bij je hotel, of ga je toch de stad in om nog wat indrukken van Japan op te doen? Optioneel zou je een van deze dagen ook een tour naar de Universal Studios kunnen maken. Dit themapark is in 2001 gebouwd, is zo’n 29 hectare groot en beschikt over 8 verschillende thema’s. Een andere optie is om naar het nabijgelegen Kobe af te reizen. Deze stad is bekend van het shoppen en het entertainment. Naast de bekende bezienswaardigheden zoals de Kobe Tower en het Kobe Maritime Museum zijn er veel leuke cafés, bars, winkels en restaurants te vinden. Ook is er voldoende entertainment te vinden in Kobe; voor ieder wat wils.

Dag 16 Vertrek Osaka

Aan alles komt helaas een einde, zo ook aan je reis naar Japan. Vandaag vertrek je met het vliegtuig terug naar huis. Hopelijk heb je mooie herinneringen opgedaan die je niet snel meer vergeet. Als je alvast op zoek bent naar een volgende reisbestemming, zou je eens een kijkje kunnen nemen bij de zusjes van Sakura Reizen; Singha Reizen, Mekong Reizen en Indus Reizen.