Familierondreis natuur en cultuur in Japan

Tijdens deze rondreis kun je met de hele familie de hoogtepunten van Japan verkennen maar er is ook voldoende tijd voor ontspanning! Je verblijft vaak 2 nachten op een plek en verkent sten zoals Tokyo en Kyoto. Je gaat de natuur in bij Nagona en Hakone en hebt de mogelijkheid om sneeuwapen te spotten. Een echte Samurai les en een streetfood tour behoren ook tot het programma!

- Leuke middenklasse hotels
- Inclusief Japan Railway pass
- 3 Daagse Hakone pas inbegrepen
- Samoerai excursie en streetfood tour inbegrepen
- Sneeuwapen spotten in Jigokudani Park

Dag 1 Vertrek naar Japan

De rondreis gaat beginnen! Je vertrekt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (of een andere luchthaven) naar Osaka. Wij sturen je altijd een voorstel voor een vlucht mee, maar als je zelf een geschikte vlucht vind, mag je deze natuurlijk ook zelf boeken.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en transfer naar het hotel

Na een lange vlucht kom je aan in Osaka, Japan. Op de luchthaven word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die op je staat te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar de shuttle bus die je naar je eerste hotel brengt. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de vlucht. Als je vroeg in de ochtend aankomt, kun je ervoor kiezen om een early check-in bij te boeken, zodat je hotelkamer bij aankomst direct beschikbaar is.

Dag 3 Met de trein naar het eiland Shikoku. Je verblijft in Takamatsu

De beroemde tuinen<br>
De beroemde tuinen

Met de trein reis je naar Takamatsu op het eiland Shikoku. De railway pass is inbegrepen in de reis. Bij aankomst heb je de dag vrij te besteden. Wat erg leuk is om te doen, is om Ritsurin Koen te bezoeken. Dit is een van de meest beroemde historische tuinen van Japan en een echt hoogtepunt in Takamatsu. Een andere leuke activiteit hier is om naar het openlucht museum Shikoku Mura te gaan. Verder vind je hier nog de langste overdekte winkelstraat van Japan. Voor de echte foodies, kun je hier overheerlijke noodles eten.

Dag 4 Op naar Kotohira met de trein waar je overnacht in een traditionele ryokan

In ongeveer 1,5 uur reis je met de trein naar Kotohira. Kotohira staat bekend om de Kompira Schrijn. De schrijn ligt boven op de berg en het is een flinke klim naar boven! Het is de klim zeker waard. Je hebt een mooi uitzicht! Je overnacht vandaag in een traditionele ryokan.

Dag 5 Met de trein naar Kyoto

Sfeervol Kyoto<br>
Sfeervol Kyoto

De reis gaat vandaag naar Kyoto, de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kyoto krijg je het gevoel je even terug in de tijd te begeven. Dit heeft onder andere te maken met de vele shrines en boeddhistische tempels. Daarnaast vind je hier ook volop Japanse kunst en traditionele theehuizen. In Kyoto kun je in de avond lekker gaan eten in een van de vele leuke restaurantjes of barretjes.

Dag 6 Zelf op verkenning in Kyoto. In de avond volg je een echte Samurai les!

In Kyoto is genoeg te beleven, dus vervelen is in deze stad niet nodig! Kyoto kent veel hoogtepunten die op de Wereld Erfgoedlijst staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Pure Water Tempel en het Nijo Kasteel. In Kyoto zelf heb je onder andere de Geisha wijk Gion en de bijzondere tempel Mikami Shrine. In de avond volg je een echte Samurai les! Tijdens de les draag je een traditioneel outfit en de Kenbu meester verteld je over de eeuwenoude samurai cultuur. Je volgt een les in Kenbu, de zwaarddans. Je oefent met het zwaard de sierlijke bewegingen en aan het einde van de les geven de leerlingen en meester een Kenbu uitvoering.

Dag 7 Transfer naar Nagano. Hier kun je de bekende Zenkoij tempel bezoeken

Je bent met trein ongeveer 4 uur onderweg om in Nagano te komen. In de middag kun je de bekende Zenkoij tempel bezoeken. Dit is de heiligste plek in Japan voor de boeddhisten. Rondom de tempel heb je een prachtige traditioneel huizen die samen met de tempel een mooi geheel vormen.

Dag 8 Een vrije dag in Nagano. Je kunt vandaag makkelijk naar het Jigokudani Park waar je de bekende sneeuwapen kunt spotten

Sneeuwapen in Jigokudani Park <br>
Sneeuwapen in Jigokudani Park

Vandaag ter eigen invulling. Je kunt met de trein en bus naar het Jigokudani Park. Hier kun je de bekende sneeuwapen spotten! Reis je in de winter dan kun je zelfs zien badderen in de warmwaterbronnen!

Dag 9 Het berggebied in naar Hakone. Je verblijft hier een Japanse ryokan

Hakone
Hakone

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minderale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de Mount Fuji. Ook zijn er veel mooie tempels te vinden in Hakone.

Dag 10 Met de Hakone Free Pass verken je de bezienswaardigheden eenvoudig zelf

Vandaag een vrije dag in de Hakone. Er is een driedaagse Hakone pas in de reis inbegrepen. Dit houdt in dat de entreegelden tot de bezienswaardigheden inclusief zijn, en dat je van 8 verschillende soorten vervoer gebruik kunt maken. Deze kaart geeft je ook de vrijheid om op eigen gelegenheid rond te wandelen door de regio. Ook krijg je met deze kaart korting tot verschillende attracties die nog niet inbegrepen zijn. Wat dacht je van een rit met de kabelbaan naar Owakudani Hot Springs?

Hakone<br>
Hakone

Dag 11 Op naar de hoofdstad van Japan, Tokyo!

De wereldstad Tokyo<br>
De wereldstad Tokyo

Je reist vandaag naar de hoofdstad van Japan, Tokyo. Het is een korte reis en je hebt genoeg tijd om in de middag alvast op verkenning te gaan. Tokyo is een van de modernste steden ter wereld. De skyline wordt getekend door een grote hoeveelheid skyscrapers en het heeft een enorm uitgebreid metronetwerk waardoor je makkelijk van plek naar plek kunt komen.

Dag 12 Je verkent de lokale keuken van Tokyo tijdens een streetfood tour

Vandaag staat een leuke excursie op de planning! Je kunt rustig beginnen want de excursie begint om 11.00 Je verkent de drukke markten en winkels van Tokyo. Je wandelt door authentieke oude wijken en gaat verschillende lokale gerechten proeven. Tijdens deze leuke wandeling door de kleine straatjes van Tokyo proef je o.a. Japanse vleeskroketten, noedelspecialiteiten en verschillende zoetigheden.

Streetfood <br>
Streetfood

Dag 13 Vrije dag in Tokyo

Vandaag bezoek je de wereldstad Tokyo op eigen gelegenheid. Als je de highlights van de stad al zo’n beetje gezien hebt, dan kun je ook een tripje maken naar een van de omliggende plekken. Zo is het erg leuk om een dagtrip te maken naar Kamakura of Nikko. Kamakura is een kustplaatsje waar je veel tempels ziet en een grote bronzen Boeddha. Nikko staat bekend om de prachtige natuur en het tempelcomplex. In het nationaal park vind je het Chuzenji meer en de 100 meter hoge Kegon waterval.

Dag 14 Terugvlucht

De rondreis door Japan is vandaag helaas afgelopen. Vanaf je hotel word je naar de luchthaven gebracht waar je op het vliegtuig stapt terug naar huis. We hopen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Japan en dat je vol mooie herinneringen terug naar huis gaat. Als je al aan het dromen bent over een nieuwe bestemming, zou je eens kunnen kijken bij onze andere bestemmingen bij Singha, Mekong of Indus Reizen!