Gouden route in Japan

Wil je enkele hoogtepunten van Japan ontdekken in een rustig reistempo met ruimte voor eigen invulling? Bekijk dan deze 11-daagse rondreis door Japan. Je reist door de grote steden als Tokyo, Osaka en bezoekt het bijzondere Mount Fuji.

- Inclusief 7 daagse Japan Rail Pass
- Excursie naar het magische Mount Fuji
- Verblijf in middenklasse hotels
- Verblijf in de grote steden Tokyo en Osaka

Dag 1 Vlucht naar Japan

Vandaag begint de rondreis naar Japan met een vlucht naar Tokyo. Je kan vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wij doen je graag een voorstel voor de vluchten, maar je kunt deze ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst in Tokyo

Welkom in Japan! Op de luchthaven van Tokyo staat de chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar je hotel dat gelegen is in het centrum van Tokyo. Je kunt de rest van de dag zelf invullen. Ga je lekker uitrusten in je hotelkamer of ga je de stad Tokyo vast ontdekken?

Tokyo
Tokyo

Dag 3 en 4 Tokyo verkennen op eigen gelegenheid

Tokyo
Tokyo

Vandaag ga je zelf op pad door de hoofdstad van Japan; Tokyo. Ontdek op eigen gelegenheid wat de stad allemaal te bieden heeft. Breng een bezoek aan de highlights van de stad zoals de Senso-Ji tempel, een van de oudste tempels in Tokyo of ga naar de top van de Tokyo Tower voor een uitzicht over de stad. Ook het drukste kruispunt van Tokyo is zeker iets wat je niet wilt missen. Iets buiten Tokyo ligt Kamakura, de oude hoofdstad van Japan, wat ook zeker een bezoekje waard is.

Dag 5 Met de trein naar het berggebied in Hakone

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minerale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de Mount Fuji. Hierna reis je door naar het hotel waar je verblijft. Hier kun je in de avond genieten van het diner wat inbegrepen is.

Hakone
Hakone

Dag 6 Met de trein naar Kyoto

Kyoto
Kyoto

De reis gaat vandaag naar Kyoto, de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kyoto krijg je het gevoel je even terug in de tijd te begeven. Dit heeft onder andere te maken met de vele shrines en boeddhistische tempels. Daarnaast vind je hier ook volop Japanse kunst en traditionele theehuizen. In Kyoto kun je in de avond lekker gaan eten in een van de vele leuke restaurantjes of barretjes.

Dag 7, 8 en 9 Zelf op verkenning in Kyoto

Kyoto
Kyoto

De komende dagen heb je genoeg tijd om de stad Kyoto op je eigen tempo te ontdekken. In Kyoto is genoeg te beleven, dus vervelen is in deze stad niet nodig! Kyoto kent veel hoogtepunten die op de Wereld Erfgoedlijst staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Pure Water Tempel en het Nijo Kasteel. In Kyoto zelf heb je onder andere de Geisha wijk Gion en de bijzondere tempel Mikami Shrine.

Dag 10 Trein naar Osaka

Na het ontbijt in de ochtend stap je in de trein naar de tweede grootste stad van Japan, Osaka. Je komt hier in de middag aan. Je hebt de rest van de dag tijd om de stad Osaka op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 11 Verkenning Osaka en terugvlucht

Osaka
Osaka

Vandaag is helaas alweer de laatste dag van je rondreis door Japan. Indien je een late terugvlucht hebt, kun je in de ochtend nog een bezoek brengen aan enkele bezienswaardigheden in Osaka zoals het Kaiyukan aquarium, het Umeda Sky Building en/of het Shochikuza theater. Na een eventueel bezoek aan de bezienswaardigheden ga je naar vliegveld voor de terugvlucht.