Het beste van Japan en Zuid-Korea

Op zoek naar een rondreis waarbij je de highlights van Japan en Zuid-Korea bezoekt? Deze individuele Japan en Zuid-Korea rondreis bevat vele hoogtepunten die je zeker niet mag missen! In Zuid-Korea bezoek je onder andere de hoofdstad en het traditionele Gyeongju. In Japan neemt de reis je mee naar onder andere Kyoto en Tokyo.

- Inclusief Rail Pass Japan
- Verschillende excursies inbegrepen
- Verblijf in goede budget en middenklasse hotels

Dag 1 Vertrek naar Zuid-Korea

Vandaag is het eindelijk zo ver, de rondreis gaat beginnen! Op naar de luchthaven voor de vlucht naar Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Soms gaan er rechtstreekse vluchten naar Seoul, en soms heb je een overstap. Je kunt er voor kiezen om tijdens deze overstap een stop-over bij te boeken. Het is mogelijk om zelf je vluchten te regelen, maar wij kunnen dit ook voor je doen.

Dag 2 Aankomst Seoul

Seoul
Seoul

De volgende dag, kom je na een lange reisdag, aan in Zuid-Korea. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Seoul staat de Engelssprekende chauffeur op je te wachten. Hij is makkelijk te herkennen aan een bordje met jullie naam erop, niet te missen dus! Samen met hem ga je naar je eerste hotel in de stad. Vanaf de luchthaven is dit ongeveer een uur rijden. De rest van de dag heb je vrij te besteden; lekker relaxen bij je hotel, of alvast een eerste indruk van deze prachtige stad opdoen.

Dag 3 Stadtour Seoul

Tijd om op verkenning te gaan door Seoul! Je wordt in de ochtend door een Engelstalige gids opgehaald bij je hotel om vervolgens een bezoek te brengen aan enkele hoogtepunten van de stad. Seoul staat bekend om de verschillende paleizen. Deze ga je vandaag dan ook zeker zien. De dag begin je met een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis, wat het grootste paleis is van de 5 paleizen in Seoul. Je brengt ook een bezoek aan de het dorpje Bukchon Hanok waar je veel traditionele huizen terugziet. Aan het einde van de dag bezoek je nog de Gwangjang market waar meer dan 500 krampjes staan. Hier kun je diverse lekkernijen proberen.

Seoul
Seoul

Dag 4 Vrije dag Seoul

Je hebt vandaag een vrije dag in het bruisende Seoul, de stad waar je niet uitgekeken raakt! Om het traditionele Seoul te leren kennen, kun je ervoor kiezen om een kookles te volgen. Ook heb je nog de mogelijkheid om vandaag een bezoek te brengen aan de technologische wijk Gangnam of ga eens naar de top van de Lotto World Tower. Voor als je liever een uitstapje maakt buiten de stad, kun je bijvoorbeeld naar het Bukhansan nationaal park gaan, of naar het themapark Everland.

Dag 5 Treinreis naar Gyeongju

Gyeongju
Gyeongju

Met de hogesnelheidstrein reis je vandaag vanaf Seoul naar Gyeongju. Je bent ongeveer 2 uur onderweg. Bij aankomst in Gyeongju staat een nieuwe Engelstalige gids op je te wachten. Samen met hem bezoek je enkele highlights van deze stad. De sightseeing begint met een bezoek aan het nationaal museum. Daarna bezoek je het Daereungwon tombecomplex en als laatste ga je naar het Donggung paleis. De rest van de dag kun je zelf invullen.

Dag 6 Vrije dag Gyeongju

Vandaag geniet je van een vrije dag in de groene omgeving Gyeongju. In deze stad heb je verschillende mogelijkheden om je dag in te vullen. Een leuke activiteit is om met de fiets de rijstvelden, de heuvels en de vele tempels van deze stad te ontdekken. Onderweg geniet je van de prachtige landschappen.

Dag 7 Trein naar Busan en stadstour

Vanaf het station van Gyeongju neem je de trein naar je volgende bestemming; Busan. Op het treinstation van Busan staat de gids voor je klaar om de sightseeing te starten. De rest van de dag staat in het teken van het bezoeken aan deze hoogtepunten. Tijdens de sightseeing bezoek je het Gamcheon cultureel dorp, ook wel het Machi Picchu van Busan genoemd. Ook kom je langs de grootste vismarkt van Korea, iets wat je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Busan. Deze markt wordt de Jagalchi Market genoemd. Voor een mooi uitzicht over Busan, bezoek je de Busan Tower.

Busan
Busan

Dag 8 Vrije dag Busan

Busan
Busan

Busan is een leuke stad om een dagje lekker te ontspannen. Het nabijgelegen strand leent zich hier perfect voor. De stad zelf is niet heel bekend bij de toeristen, omdat de meest bekende highlights meer in andere gebieden liggen. Wel is het de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Als je liever niet de gehele dag aan het strand ligt, kun je ook naar het Busan Museum of Art gaan, of naar het Busan Cinema Centre. Dit gebouw is voornamelijk van de buitenkant indrukwekkend om te zien in de avonduren.

Dag 9 Terug naar Seoul

Met de trein reis je terug naar Seoul, waar je de reis ook begonnen bent. Deze dag heb je verder geen planning en kun je zelf nog een keer op pad gaan door Seoul. Geniet van je laatste avond in Zuid-Korea!

Dag 10 Vlucht naar Osaka

Op naar de volgende bestemming van deze rondreis; Japan! Vanaf Seoul vlieg je in ongeveer twee uur naar Osaka. Eenmaal in Osaka aangekomen, kun je zelf op pad gaan door deze echte handelsstad. Je kunt er ook voor kiezen om een uitstapje te maken naar de Universal Studios. Dit themapark is in 2001 gebouwd, is zo’n 29 hectare groot en beschikt over 8 verschillende thema’s.

Geisha
Geisha

Dag 11 Vrije dag in Osaka

In Osaka ga je vandaag zelf op pad. Om deze dag in Osaka goed te benutten kun je een bezoek brengen aan het futuristische Umeda Sky Building of het Kaiyukan aguarium. Op zoek naar cultuur? Dan is het Kabuki theater of de straat Hozenji Yokocho iets voor jou. Indien je liever kiest voor een uitstapje net buiten Osaka kun je naar kobe reizen. Deze leuke stad ligt in de buurt van Osaka en hier kun je vooral goed shoppen en goede restaurants vinden.

Kyoto
Kyoto

Dag 12 Trein naar Kyoto

Met de hogesnelheidstrein reis je vandaag verder naar Kyoto. Bij aankomst in Kyoto ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in de stad.

Dag 13 Stadstour Kyoto

In de ochtend ontmoet je de Engelssprekende gids bij je hotel waarmee je vandaag de gehele dag op pad gaat door Kyoto. Met het openbaar vervoer reis je van plek naar plek. De gids neemt je mee naar de Kiyomizudera tempel, de wijk Higashiyama en het historische Ninenzaka. Na de lunch vervolg je de tour en bezoek je de Kinkakuji tempel, de prachtige natuur in Arashiyama en het gelijknamige bamboe bos.

Bamboebos Kyoto<br>
Bamboebos Kyoto

Dag 14 Op naar Tokyo

De stad Kyoto laat je vandaag achter je en je reist verder naar Tokyo. In Kyoto ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation waar je de hogesnelheidstrein pakt naar Tokyo. Je hotel is centraal gelegen waardoor het een goede uitvalbasis is om de stad te ontdekken.

Dag 15 Sightseeing Tokyo

Tokyo
Tokyo

Samen met een Engelssprekende gids ga je vandaag op pad door Tokyo om de mooiste plekjes en de hoogtepunten van de stad te ontdekken. In de ochtend wordt je bij je hotel opgehaald om vervolgens de tour te starten. Je begint de dag met een bezoek aan de Tokyo Sky Tree waarna je verder gaat naar de Boeddhistische tempel Ssensoji. Vervolgens ga je naar Nakamise, wat een van de oudste winkelcentra van Japan is. Verder bezoek je vandaag de marktstraat Ameyokocho, de Meiji Jingu en de wijk Harajuku. Aan het einde van de dag ga je naar het drukste kruispunt van Japan, Shibuya. Probeer hier maar eens over te steken. Je zult je ogen uitkijken hoeveel mensen hier lopen! In de avond kun je in een van de leuke restaurantjes in Tokyo gaan dineren. Probeer bijvoorbeeld eens ramen, een heerlijk Japans gerecht wat een soort noedlesoep is.

Dag 16 Vrije dag in Tokyo

Je laatste dag van de rondreis kun je zelf invullen. In Tokyo kun je ervoor kiezen om nog enkele hoogtepunten te bezoeken. Ook kun je vandaag een van de omliggende gebieden een bezoek brengen zoals Nikko, Hakone of Kamakura, de oude hoofdstad van Japan.

Tokyo
Tokyo

Dag 17 Terugvlucht

Na een prachtige rondreis door Zuid-Korea en Japan is het tijd om naar huis te gaan. Hopelijk heb je genoten van de tijd in deze prachtige landen en heb je mooie herinneringen opgedaan. Wist je dat wij met ons zusje en onze broertjes ook reizen naar andere landen aanbieden? Misschien staat er een geschikte bestemming voor je bij voor een volgende reis! Voor meer informatie kun je kijken op de website van Indus-, Mekong- of Singa Reizen.