Japan in stijl en rust

Verblijf jij het liefste in luxe hotels tijdens je rondreis door Japan? Met deze rondreis reis je op een rustig tempo door Japan en verblijf je in mooie, luxe hotels. Je bezoekt onder andere de hoofdstad Tokyo en reist via Kyoto door naar Osaka.

- Verblijf op basis van logies en ontbijt
- Inclusief 3 daagse Hakone pas
- Optioneel strandverlenging Okinawa

Dag 1 Vertrek naar Japan

De rondreis gaat beginnen met de vlucht naar Tokyo, waar je morgen aankomt. Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven. Voor de vlucht kun je ook bij ons terecht, maar deze mag je ook zelf boeken, net wat je zelf fijner vindt. Wil je de reis verlengen met een stop over? Laat dit ons weten en wij doen je een voorstel.

Dag 2 Aankomst in Tokyo

Tokyo
Tokyo

Na een lange vlucht kom je vandaag aan in de hoofdstad van Japan; Tokyo. Je wordt op de luchthaven hartelijk ontvangen door de chauffeur. Hij staat op je te wachten met een bordje met je naam erop en het logo van Sakura Reizen. Op deze manier is hij niet te missen! Samen met hem ga je naar je eerste hotel in het centrum van Tokyo. Nadat hij je heeft afgezet kun je zelf kiezen wat je vandaag gaat doen. Ga je alvast op pad langs een van de highlights van Tokyo, of kies je ervoor om te genieten van de luxe in je hotel? De keuze is aan jou!

Dag 3 Sightseeing Tokyo

Nadat je de dag op je eigen tempo bent gestart, word je na de lunch door een gids opgehaald die je de hoogtepunten van Tokyo laat zien. Samen met hem bezoek je in deze halve dag sightseeing tour het volgende: de Tokyo Sky Tree, Sensoji (ook wel Asakusa Kannon Tempel genoemd), Nakamise (een van de oudste shopping centrum van Japan) en de markt Ameyoko. Je moet er wel rekening mee houden dat de meeste winkeltjes hier op de woensdag gesloten zijn.

Tokyo
Tokyo

Dag 4 Vrije dag in Tokyo

Vandaag bezoek je de wereldstad Tokyo op eigen gelegenheid. Als je de highlights van de stad al zo’n beetje gezien hebt, dan kun je ook een tripje maken naar een van de omliggende plekken. Zo is het erg leuk om een dagtrip te maken naar Kamakura of Nikko. Kamakura is een kustplaatsje waar je veel tempels ziet en een grote bronzen Boeddha. Nikko staat bekend om de prachtige natuur en het tempelcomplex. In het nationaal park vind je het Chuzenji meer en de 100 meter hoge Kegon waterval.

Tokyo
Tokyo

Dag 5 Food tour Tokyo

Overdag heb je zelf de tijd om op pad te gaan door Tokyo of omgeving. In de avond geniet je traditionele Japanse gerechten tijdens een food tour door de stad. Dit doe je samen met een gids die je tegelijkertijd veel kan vertellen over de oorsprong van de gerechten.

Dag 6 Reis verder naar Hakone

Met de Japan Rail pass reis je heel gemakkelijk met de trein door heel Japan. Vanaf Tokyo neem je de trein naar Odawa. Vanaf daar kun je met de Hakone Free Pass (inbegrepen in de reis) doorreizen naar je hotel in Hakone.

Dag 7 Vrije dag Hakone

In Hakone kun je, met je Hakone Free Pass, de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid gaan bezoeken. Een leuke aanrader hier is om met de trein naar Gora Station te gaan en daar met de kabelbaan naar de Owakudani Hot Springs te gaan. Je kunt vanaf hier mooi uitkijken over de Mount Fuji. Hier kun je ook een boottocht maken over het Ashi meer. Verder is Hakone een heerlijke locatie om rond te wandelen door de prachtige omgeving.

Mount Fuji<br>
Mount Fuji

Dag 8 Met de trein naar Kyoto

Kyoto
Kyoto

Vanaf Hakone reis je met de trein verder naar Kyoto. Dit is de enige grote stad in Japan die tijdens de bombardementen in de WOII gespaard is gebleven. Hierdoor kom je in de stad nog veel historische bezienswaardigheden tegen. Je ziet hier veel prachtige tempels en paleizen die zeker een bezoekje waard zijn. Daarnaast staat Kyoto ook bekend om de Geisha wijken. Het is hier niet raar om een echte Geisha op straat tegen te komen. Verder kun je hier in de avond genieten van het sfeervolle centrum.

Dag 9 Sightseeing in Kyoto

Vandaag ga je op ontdekking door de stad Tokyo. Je bezoekt tijdens deze sightseeing tour de Kiyomizudeza tempel. Dit is een van de meest begeerde tempels van Japan. Ook kom je langs het Higashiyama district, wat een goede plek is om het traditionele Kyoto te leren kennen. De tour neemt je verder nog mee naar Ninenzaka. Hier vind je voornamelijk kleine winkeltjes, cafés en restaurantjes.

Dag 10 Maiko diner

Overdag geniet je van een vrije middag in Kyoto. Je zou bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Nara kunnen gaan om de tamme herten en rendieren te bekijken. Een bezoek aan het bamboe bos ‘Arashiyama’ is ook zeker een aanrader als je in Kyoto bent. Rond een uurtje of 6 in de middag word je opgehaald bij je hotel door je chauffeur die je naar de locatie brengt voor een Maiko Diner. Dit is een diner in combinatie met entertainment in traditionele Japanse stijl.

Geisha
Geisha

Dag 11 Fietstocht in Kyoto

In de ochtend staat er een fietstocht door Kyoto op de planning. Op de fiets ga je samen met gids op verkenning door Kyoto. Zo leer je de stad op een andere manier kennen. Tijdens de fietsexcursie kom je onder andere langs het Kyoto Station, Miyagawacho (een geisha buurt) en de Shirakawa rivier.

Dag 12 Transfer naar Osaka

Osaka
Osaka

Je gaat met de Limited Express verder naar Osaka. Osaka is een van de grotere steden van Japan, maar ondanks dat hangt er hier een fijne sfeer. Dit komt voornamelijk door de humoristische karakteristieken van de stad. Er zijn hier veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder het futuristische Umeda Sky Building en het Kaiyukan aquarium. Vanuit Osaka is het heel gemakkelijk om een dagje naar Kobe te gaan. Hier vind je de bekende Kobe Tower en een erg gezellig centrum met veel cafés en barretjes.

Dag 13 Dagtrip naar Nara

Bij je hotel word je opgehaald door je gids waarmee je samen naar het dicht bijzijnde Nara afreist. In Nara bezoek je een van de meest bekende tempels van Japan, namelijk de Todaji Tempel. Ook ga je een wandeling maken door het park in Nara waar je veel tamme rendieren rond ziet lopen. De Kasuga Taisha Shrine mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Nara. Voordat je terug gaat naar je hotel in Kyoto ga je nog naar de Nara Machi. Dit is de wijk in Nara waar je nog veel traditionele gebouwen terugziet.

Nara
Nara

Dag 14 Terugvlucht

De rondreis door Japan is vandaag helaas afgelopen. Vanaf je hotel word je naar de luchthaven gebracht waar je op het vliegtuig stapt terug naar huis. We hopen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Japan en dat je vol mooie herinneringen terug naar huis gaat. Als je al aan het dromen bent over een nieuwe bestemming, zou je eens kunnen kijken bij onze andere bestemmingen bij Singha, Mekong of Indus Reizen!

Optioneel: Verlenging Okinawa

Bij Japan denk je misschien niet meteen aan witte zandstranden, maar deze zijn hier zeker wel te vinden! Deze reis kun je verlengen met 3 nachten op het eiland Okinawa. Hier zijn prachtige koraalriffen te vinden, waardoor je hier goed kunt snorkelen en duiken. Het mooie witte zandstrand verleent zich ook goed om lekker te relaxen. In Okinawa is het ook leuk om 1 nachtje in de stad op het eiland te overnachten.
Je kunt het eiland gemakkelijk bereiken met het vliegtuig vanaf Tokyo of Osaka. De kosten voor een retourticket zijn ongeveer €230,- per persoon.

Okinawa strand<br>
Okinawa strand