Ontdek kleurrijk Japan

De hoogtepunten van Japan combineren met bijzondere locaties zoals Kamikochi, wie wil dat nou niet? Ontdek zelf hoe mooi Japan is met al haar prachtige tempels en natuur. Overal zie je wel iets kleurrijks terug! Je overnacht in goede comfortabele hotels, met af en toe een overnachting in een traditionele Ryokan. Zo ervaar je Japan op haar best.

- Leuke middenklasse hotels
- Inclusief Japan Railway pass
- Fietsen in Kyoto

Op naar het moderne Osaka<br>
Op naar het moderne Osaka

Dag 1 Heenvlucht

De rondreis gaat beginnen! Je vertrekt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (of een andere luchthaven) naar Osaka. Wij sturen je altijd een voorstel voor een vlucht mee, maar als je zelf een geschikte vlucht vind, mag je deze natuurlijk ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst Osaka

Na een lange vlucht kom je aan in Osaka, Japan. Op de luchthaven word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die op je staat te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar de shuttle bus die je naar je eerste hotel brengt. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de vlucht. Als je vroeg in de ochtend aankomt, kun je ervoor kiezen om een early check-in bij te boeken, zodat je hotelkamer bij aankomst direct beschikbaar is.

Dag 3 Osaka

Osaka
Osaka

Vandaag kun je rustig wennen aan het moderne Japan. Je hotel in Osaka ligt op een centrale locatie in de stad en de verschillende bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken. Osaka is een van de grotere steden van Japan, maar ondanks dat hangt er hier een fijne sfeer. Dit komt voornamelijk door de humoristische karakteristieken van de stad. Er zijn hier veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder het futuristische Umeda Sky Building en het Kaiyukan aquarium. Vanuit Osaka is het heel gemakkelijk om een dagje naar Kobe te gaan. Hier vind je de bekende Kobe Tower en een erg gezellig centrum met veel cafés en barretjes.

Dag 4 Osaka – Koyassan

Met de trein reis je de bergen in naar Koyasan. Het laatste stuk van de route leg je af met de kabelbaan. Koyasan is een berg ten zuiden van Osaka en is 995 meter hoog. Op de berg vind je een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan het Koyasan kloostercomplex. Naast het kloostercomplex vind je op de berg nog zo'n 120 tempels die een bezoekje waard zijn. Je verblijft vannacht in een tempelcomplex en krijgt zo een voorproefje van de levensstijl van een monnik. De monniken zullen in de avond een heerlijke vegetarische maaltijd bereiden.

Koyasan<br>
Koyasan

Dag 5 Koyasan – Yunomine

Voor het ontbijt kun je met de monniken meedoen in het ochtendgebed. Je hebt nog genoeg tijd om enkele tempels te bezoeken voordat je verder reist naar Yunomine. Om hier te komen leg je een gedeelte van het pelgrimspad af richting Wakayama. Yunomine staat bekend om de onsen. Dit zijn namelijk de oudste van Japan!

Dag 6 Yunomine – Kii Katsuura

Met de lokale bus ga je naar de start van de Kumano Kodo wandeling. Hier vind je een bijzondere mix van landschappen; van bergen tot bossen. Op de route heb je op verschillende plekken een mooi panoramisch uitzicht. Je bezoekt vandaag ook de sights van Kumano waaronder de tempel Kumano Hongu Taisha en een torii gate. Je eindigt de dag in Kii Katsuura wat bekend is van de visindustrie en de warmwaterbronnen.

Dag 7, 8 en 9 Kyoto

In Kyoto is genoeg te beleven, dus vervelen is in deze stad niet nodig! Kyoto kent veel hoogtepunten die op de Wereld Erfgoedlijst staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Pure Water Tempel en het Nijo Kasteel. In Kyoto zelf heb je onder andere de Geisha wijk Gion en de bijzondere tempel Mikami Shrine. In de stad krijg je het gevoel dat je even terug in de tijd te begeeft. Dit heeft onder andere te maken met de vele shrines en boeddhistische tempels. Daarnaast vind je hier ook volop Japanse kunst en traditionele theehuizen. In Kyoto kun je in de avond lekker gaan eten in een van de vele leuke restaurantjes of barretjes. Op dag 8 is een fietstocht door Kyoto inbegrepen die je meeneemt langs alle highlights van deze traditionele stad.

Kyoto
Kyoto

Dag 10 Kyoto – Kanazawa

Kanazawa
Kanazawa

Na het ontbijt reis je verder naar Kanazawa. Na aankomst kun je de stad verkennen, zo kun je een bezoek brengen de Kenroku-en tuin, een traditionele Japanse tuin. Dit is een ideale plek om te genieten van de natuur en om even te relaxen. Maar ook Kanazawa kasteel is een bezoek waard. Ook zijn er veel geisha- en samoerai-wijken te vinden. Als je binnen wilt kijken is het Ochaya Shima een aanrader; dit is een voormalig geisha huis en wordt tegenwoordig als klein museum gebruikt.

Dag 11 Kanazawa – Takayama

Takayama
Takayama

Je reist verder naar Takayama. Deze stad is gelegen in de Japanse Alpen en heeft een historisch karakter. Het oude centrum staat vol met karakteristieke oude huizen, zoals houten theehuizen en sakebrouwerijen. De stad is ook een goede uitvalbasis voor een wandeling op ieder gewenst niveau. Tijdens de wandelingen kom je onder andere langs het tempelcomplex van Takayama en Shiroyama Park. Onderweg kun je optioneel een bezoek brengen aan Shirakawago je veel boerderijen vind die gebouwd zijn in de bijzondere architectuur stijl Gasshou. De letterlijke vertaling hiervoor is ‘gebouwd met handen in aanbidding’. Dit zie je terug in de stijle strooiendaken, wat lijkt op de handen van boeddhistische monniken die in aanbidding zijn.

Dag 12 Takayama - Kamikochi

Met de bus reis je naar Kamikochi. Een afgelegen vallei in de Japanse Alpen. De spectaculaire berglandschappen, de besneeuwde bergtoppen en de meren zullen zeker indruk maken. Je kunt hier kiezen uit verschillende wandelroutes. Wil je het vandaag wat rustiger aandoen dan kun je kiezen voor een wandeling langs de mooie Azusa rivier. De actievelingen kunnen kiezen voor een pittigere wandeling.

Kamikochi
Kamikochi

Dag 13 Kamikochi – Hakone – Tokyo

Hakone
Hakone

Je reist verder met de trein naar Hakone, gelegen aan de voet van de Fuji. Hakone staat bekend om de 16 warme waterbronnen, zoals de Tenzan. Er zijn verschillende minerale baden te vinden in de omgeving. Een gewoonte van de meeste Japanners is om hier een in zwavel gekookt eitje te eten. Verder is het zeker de moeite waard om met een boot over het Ashinoko meer te varen. Of een rit te maken in de kabelbaan en geniet van het uitzicht op actieve zwavelhoudende warmwaterbronnen en vele andere schilderachtige landschappen. Vanavond overnacht je in het nabijgelegen Tokyo; de hoofdstad van Japan!

Dag 14 en 15 Tokyo

Vandaag bezoek je de wereldstad Tokyo op eigen gelegenheid. Als je de highlights van de stad al zo’n beetje gezien hebt, dan kun je ook een tripje maken naar een van de omliggende plekken. Zo is het erg leuk om een dagtrip te maken naar Kamakura of Nikko. Kamakura is een kustplaatsje waar je veel tempels ziet en een grote bronzen Boeddha. Nikko staat bekend om de prachtige natuur en het tempelcomplex. In het nationaal park vind je het Chuzenji meer en de 100 meter hoge Kegon waterval. Optioneel kun je een van de excursies bijboeken. De mogelijkheden bespreken we graag met je.

Dag 16 Terugvlucht

De rondreis door Japan is vandaag helaas afgelopen. Vanaf je hotel word je naar de luchthaven gebracht waar je op het vliegtuig stapt terug naar huis. We hopen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Japan en dat je vol mooie herinneringen terug naar huis gaat. Als je alvast op zoek bent naar een volgende reisbestemming, zou je eens een kijkje kunnen nemen bij de zusjes van Sakura Reizen; Singha Reizen, Mekong Reizen en Indus Reizen.