Ontdek kleurrijk Japan

De hoogtepunten van Japan combineren met bijzondere locaties in Japanse Alpen, wie wil dat nou niet? Ontdek zelf hoe mooi Japan is met al haar prachtige tempels en natuur. Overal zie je wel iets kleurrijks terug! Je overnacht in goede comfortabele hotels, met af en toe een overnachting in een traditionele Ryokan. Zo ervaar je Japan op haar best.

- Leuke middenklasse hotels
- Inclusief Japan Railway pass
- Meerdere dagen wandelen in de Japanse Alpen

Dag 1 Vertrek naar Japan

Op naar het moderne Osaka<br>
Op naar het moderne Osaka

De rondreis gaat beginnen! Je vertrekt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (of een andere luchthaven) naar Osaka. Wij sturen je altijd een voorstel voor een vlucht mee, maar als je zelf een geschikte vlucht vind, mag je deze natuurlijk ook zelf boeken.

Dag 2 Aankomst in Osaka en transfer naar het eerste hotel in de stad

Na een lange vlucht kom je aan in Osaka, Japan. Op de luchthaven word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die op je staat te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar de shuttle bus die je naar je eerste hotel brengt. De rest van de dag heb je tijd om bij te komen van de vlucht. Als je vroeg in de ochtend aankomt, kun je ervoor kiezen om een early check-in bij te boeken, zodat je hotelkamer bij aankomst direct beschikbaar is.

Dag 3 Een vrije dag in Osaka

Vandaag kun je rustig wennen aan het moderne Japan. Je hotel in Osaka ligt op een centrale locatie in de stad en de verschillende bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken. Osaka is een van de grotere steden van Japan, maar ondanks dat hangt er hier een fijne sfeer. Dit komt voornamelijk door de humoristische karakteristieken van de stad. Er zijn hier veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder het futuristische Umeda Sky Building en het Kaiyukan aquarium. Vanuit Osaka is het heel gemakkelijk om een dagje naar Kobe te gaan. Hier vind je de bekende Kobe Tower en een erg gezellig centrum met veel cafés en barretjes.

Dag 4 Je reist naar Koyasan en overnacht in een tempel

Met de trein reis je de bergen in naar Koyasan. Het laatste stuk van de route leg je af met de kabelbaan. Koyasan is een berg ten zuiden van Osaka en is 995 meter hoog. Op de berg vind je een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan het Koyasan kloostercomplex. Naast het kloostercomplex vind je op de berg nog zo'n 120 tempels die een bezoekje waard zijn. Je verblijft vannacht in een tempelcomplex en krijgt zo een voorproefje van de levensstijl van een monnik. De monniken zullen in de avond een heerlijke vegetarische maaltijd bereiden.

Bij een van de tempel op de berg Koyasan<br>
Bij een van de tempel op de berg Koyasan

Dag 5 Op naar Kyoto

Sfeervol Kyoto<br>
Sfeervol Kyoto

Voor het ontbijt kun je met de monniken meedoen in het ochtendgebed. Je hebt nog genoeg tijd om enkele tempels te bezoeken voordat je verder reist naar het sfeervolle Kyoto. Een kopje groene thee drinken met de monniken is ook een aanrader.

Dag 6 en 7 Vrije dagen in Kyoto

In Kyoto is genoeg te beleven, dus vervelen is in deze stad niet nodig! Kyoto kent veel hoogtepunten die op de Wereld Erfgoedlijst staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Pure Water Tempel en het Nijo Kasteel. In Kyoto zelf heb je onder andere de Geisha wijk Gion en de bijzondere tempel Mikami Shrine. In de stad krijg je het gevoel dat je even terug in de tijd te begeeft. Dit heeft onder andere te maken met de vele shrines en boeddhistische tempels. Daarnaast vind je hier ook volop Japanse kunst en traditionele theehuizen. In Kyoto kun je in de avond lekker gaan eten in een van de vele leuke restaurantjes of barretjes.

Dag 8 Met de trein naar Takayama

Je reist met de trein verder Takayama. De reis duurt ongeveer zo’n 3,5 uur en hebt een tussenstop in Nagoya. Takayama ligt in het hart van de Japanse Alpen is omringd door bergen. Het lijkt alsof je hier terug in de tijd gaat. Je vind er typische oude Japanse huizen, theehuizen en Sake brouwerijen.

Takayama
Takayama

Dag 9 Vandaag kun je Shirakawago bezoeken

Shirakawa-go<br>
Shirakawa-go

Een vrije dag in Takayama. Een leuke optie voor vandaag is UNESCO stadje Shirakawa-go. Shirakawago ligt ook in de Franse Alpen je kunt hier heerlijk ronddwalen. Bij het uitzichtspunt heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Het Wade-Ke Jutaku museum is gevestigd in de grootste gassho zukuri boerderij van de regio.

Dag 10 Op naar Tsumago waar je gaat wandelen.

Uitzicht tijdens de wandeling<br>
Uitzicht tijdens de wandeling

Vanuit het hotel in Takayama kun je vandaag je bagage naar Matsumoto laten brengen. We raden aan om dit te doen omdat je in Tsumago gaat wandelen! Met de trein reis je naar Nakatsugawa en vanaf hier neem je de lokale bus naar Magome. Je maakt vanaf hier een prachtige wandeltocht. Het is een wandeltocht door de bergen, bossen en langs valleien. Je wandelt ongeveer 8 kilometer en je passeert onderweg verschillende watervallen.

Dag 11 Wandelen en met de trein naar Matsumoto

Wordt wakker met het prachtige uitzicht over Tsumago. Je wandelt vandaag het laatste stuk van de route naar Nagiso. Vanaf hier reis je naar Matsumoto. Matsumoto staat bekend vanwege het Matsumoto kasteel. Dit is een van de mooiste kastelen van Japan en is volledig van hout. Het kasteel is bijzonder fotogeniek en zeker een bezoekje waard.

Matsumoto kasteel<br>
Matsumoto kasteel

Dag 12 Wandelen bij Kamikochi

Kamikochi
Kamikochi

Met de bus reis je naar Kamikochi. Een afgelegen vallei in de Japanse Alpen. De spectaculaire berglandschappen, de besneeuwde bergtoppen en de meren zullen zeker indruk maken. Je kunt hier kiezen uit verschillende wandelroutes. Wil je het vandaag wat rustiger aandoen dan kun je kiezen voor een wandeling langs de mooie Azusa rivier. De actievelingen kunnen kiezen voor een pittigere wandeling.

Dag 13 Op naar de hoofdstad van Japan, Tokyo!

Je reist vandaag naar de hoofdstad van Japan, Tokyo. Het is een korte reis en je hebt genoeg tijd om in de middag alvast op verkenning te gaan. Tokyo is een van de modernste steden ter wereld. De skyline wordt getekend door een grote hoeveelheid wolkenkrabbers en het heeft een enorm uitgebreid metronetwerk waardoor je makkelijk van plek naar plek kunt komen.

Tokyo
Tokyo

Dag 14 Vrije dag in Tokyo

Vandaag bezoek je de wereldstad Tokyo op eigen gelegenheid. Als je de highlights van de stad al zo’n beetje gezien hebt, dan kun je ook een tripje maken naar een van de omliggende plekken. Zo is het erg leuk om een dagtrip te maken naar Kamakura of Nikko. Kamakura is een kustplaatsje waar je veel tempels ziet en een grote bronzen Boeddha. Nikko staat bekend om de prachtige natuur en het tempelcomplex. In het nationaal park vind je het Chuzenji meer en de 100 meter hoge Kegon waterval.

Dag 15 Terugvlucht

De rondreis door Japan is vandaag helaas afgelopen. Vanaf je hotel word je naar de luchthaven gebracht waar je op het vliegtuig stapt terug naar huis. We hopen dat je een geweldige tijd hebt gehad in Japan en dat je vol mooie herinneringen terug naar huis gaat. Als je alvast op zoek bent naar een volgende reisbestemming, zou je eens een kijkje kunnen nemen bij de zusjes van Sakura Reizen; Singha Reizen, Mekong Reizen en Indus Reizen.