Highlight tour Taiwan

Tijdens deze individuele rondreis bezoek je de hoogtepunten van Taiwan. Je reist het land door met privéchauffeur waardoor je onderweg veel vrijheid hebt om te stoppen of om te bepalen hoe laat je ergens vertrekt. Een ontspannen manier van reizen! Het startpunt van deze reis is Taipei en in 12 dagen kom je langs de mooiste plekjes van Taiwan. De hotels liggen voor je vast en excursies zijn optioneel bij te boeken.

- Leuke 3 sterren hotels
- Op basis van logies en ontbijt

Dag 1 Heenvlucht

De individuele rondreis naar Taiwan kan beginnen. Op naar de luchthaven voor de vlucht naar Taipei. Vetrekken kan vanaf een luchthaven naar keuze. Bij het versturen van het reisvoorstel, voegen wij een optie voor een vlucht toe die op dat moment het meest gunstig is. Je hebt hierin ook de vrijheid om zelf je vlucht te boeken. Dit is voor ons geen enkel probleem. We kunnen eventueel nog een stop-over toevoegen in een leuke stad. De mogelijkheden hiervoor nemen we graag met je door.

Dag 2 Aankomst Taipei

Van harte welkom op de luchthaven van Taipei. Na een lange reisdag staat de chauffeur op de luchthaven op je te wachten. Hij is heel gemakkelijk te herkennen aan een bordje met je naam erop en het logo van Sakura Reizen. Samen met hem ga je naar jullie eerste hotel. De rest van de dag heb je vrij in te delen en kun je de eerste indrukken van Taiwan op je in laten werken.

Taipei
Taipei

Dag 3 Taipei

Taipei
Taipei

Je gaat vandaag zelf op pad door Taipei. In Taipei zie je een bijzondere afwisseling tussen hoge gebouwen en rustige tempels. Ook zijn er in de stad veel parkjes en musea te vinden. Taiwan kende vroeger velen verschillende bezetters, waardoor je vandaag de dag nog veel diverse culturen terugziet. Het avondleven in Taipei is ook zeker de moeite waard. Hier zijn vaak avondmarkten te vinden en je vindt er veel toprestaurants waar je heerlijk kunt dineren. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de oude wijnfabriek Huashan Creative Park, waar veel restaurants, winkeltjes en exposities te vinden zijn. De echte hoogtepunten van de stad zijn de Taipei 101, het National Palace Museum, de Chiang Kai-shek Memorial Hall en de Longshan Tempel. Vraag ons gerust naar de optionele excursies voor deze dag.

Dag 4 Transfer naar Yilan

De individuele rondreis gaat verder naar Yilan. Onderweg kun je, in overleg met de chauffeur, stoppen bij bijvoorbeeld de Gouden Waterval of Jiufen. Jifuen (ook wel Gold Rush genoemd) is bekend van de spoorlijn waar wensballonnen opgelaten worden. Bij aankomst in Yilan breng je een bezoek aan Jiaoxi. Dit dorp is bekend van de hot spring. Voor vandaag staat ook het Lanyang museum en het nationaal centrum voor traditional art op de planning.

Yilan
Yilan

Dag 5 Transfer naar Taroke Gorge

Taroko Gorge<br>
Taroko Gorge

Vandaag reis je verder naar Taroko. Bij aankomst bezoek je het Taroko Gorge Nationaal park. In het nationaal park zijn er verschillende wandelingen die je kunt maken. De Baiyang Trail is hier zeker aan te raden! Tijdens deze wandeling kom je door verschillende tunnels, waaronder de Water Curtain. Zoals je wellicht al kunt raden, druppelt hier water naar beneden. In het park kun je ook een bezoek brengen aan de Swallow Grot en de Eternal Spring Shrine.

Dag 6 Reis verder naar Taitung

Via een prachtige weg met uitzicht op de zee reis je door naar Taitung. De stad is een ideale locatie om het nabijgelegen Beinan cultuur park te bezoeken. In de kleine dorpjes rondom Taitung kun je de lokale bevolking leren kennen. Als je naar het kleine rotseilandje Sansiantai Island wilt gaan, kun je de Drakenbrug bezoeken. Wat hier ook een echte aanrader is, is om een fietstocht te maken door de rijstvelden op de Taitung Brown’s Road. Onderweg geniet je van de schitterende omgeving. Ook voor ontspanning zit je in Taitung aan het juiste adres. Je kunt heerlijk tot rust komen bij de Jhihben Hot Springs. Natuurlijk heb je in Taitung, zoals in de rest van Taiwan, ook een night market die altijd erg levendig is. Vanaf 17.00 uur is het hier elke dag geopend.

Taitung
Taitung

Dag 7 Taitung

Taitung
Taitung

Geniet van een vrije dag in Taitung. Blijf je vandaag een dagje op het strand liggen of kies je ervoor om op pad te gaan in Taitung of de omliggende gebieden? De keuze is vandaag aan jou!

Dag 8 Transfer naar Kenting

Je vertrekt naar Kenting waar je een bezoek brengt aan het Kenting nationaal park. Het nationaal park van Kenting is een prachtig gebied met kustlijn en bergen. In het park kun je mooie wandelingen maken, of je kunt ervoor kiezen om een scooter te huren. In Kenting kun je de kliffen bezoeken die samen met het blauwe zeewater zorgen voor een schitterend uitzicht.

Kenting Nationaal park<br>
Kenting Nationaal park

Dag 9 Vrije dag in Kenting

In Kenting kun je heerlijk relaxen op een van de mooiste stranden van Taiwan. Ook kun je ervoor kiezen om het Eluanbi Park te bezoeken waar je goed kunt wandelen. Een tocht door de bergen met bijvoorbeeld de scooter is ook erg leuk om te doen. Wil je meer weten wat je in Kenting kunt doen tijdens je individuele rondreis door Taiwan? Vraag ons naar de optionele excursies.

Dag 10 Transfer naar Sun Moon Lake

Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Je reist vandaag verder naar Sun Moon Lake. Onderweg stop je bij de Koxinga Shrine en Anping Castle. Sun Moon Lake is het grootste natuurlijke meer van Taiwan en is een ideale locatie om tot rust te komen. Het is aan te raden om de Wenwu Tempel te bezoeken. Vanaf hier kijk je uit over het prachtige meer. De tempel is te bereiken door 366 treden, ook wel de Trap van het Jaar (Year of Steps at Wunwu Temple) genoemd.

Dag 11 Boottocht over Sun Moon Lake en transfer naar Taipei

De dag begint met een tour door Sun Moon Lake. Je bezoekt enkele highlights en maakt een boottour. Later vandaag ga je terug naar Taipei voor de laatste nacht in Taiwan. Nog even genieten voordat je morgen terug naar huis vliegt.

Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Dag 12 Terugvlucht

De rondreis door Taiwan zit er helaas op. Vandaag word je terug naar het vliegveld van Taipei gebracht waar je op het vliegtuig terug naar huis stapt. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad. Als je niet kan wachten met het plannen van je volgende reis, kijk dan eens voor inspiratie bij onze andere bestemmingen bij Singha, Mekong of Indus Reizen.