Taiwan all the way

Het echte Taiwan leer je tijdens rondreis goed kennen. Je bezoekt de hoogtepunten, maar tijdens deze reis kom je ook langs de onontdekte pareltjes van het land. Daarnaast overnacht je in een traditionele bed and breakfast aan de rand van het Taroko Nationaal Park, een bijzondere ervaring!

- Middenklasse hotels
- Bijzondere overnachting in een traditionele B&B
- Excursies inbegrepen

Dag 1 Vertrek naar Taiwan

Op naar de luchthaven voor de vlucht naar Taipei. Vetrekken kan vanaf een luchthaven naar keuze. Bij het versturen van het reisvoorstel, voegen wij een optie voor een vlucht toe die op dat moment het meest gunstig is. Je hebt hierin ook de vrijheid om zelf je vlucht te boeken. Dit is voor ons geen enkel probleem. We kunnen eventueel nog een stop-over toevoegen in een leuke stad. De mogelijkheden hiervoor nemen we graag met je door.

Dag 2 Welkom in Taipei

Van harte welkom op de luchthaven van Taipei. Na een lange reisdag staat de chauffeur op de luchthaven op je te wachten. Hij is heel gemakkelijk te herkennen aan een bordje met je naam erop en het logo van Sakura Reizen. Samen met hem ga je naar jullie eerste hotel. De rest van de dag heb je vrij in te delen en kun je de eerste indrukken van Taiwan op je in laten werken.

Taipei
Taipei

Dag 3 Stadstour door Taipei

Taipei
Taipei

In de ochtend word je door een gids bij je hotel opgehaald om de hoogtepunten van de stad Taipei te bezoeken. De dag begint met een bezoek aan de historische Chiang Kai Shek Memorial Hall. Ook mag een bezoek aan de Taipei 101 vandaag niet ontbreken. Dit is de grootste wolkenkrabber van Taiwan en was lange tijd het hoogste gebouw van de wereld. Nadat je genoten hebt van het uitzicht vanaf de Taipei 101, ga je verder naar Dihua Street waar je een goed beeld krijgt van het verleden van Taipei. Hier zijn veel winkeltjes te vinden die traditionele spullen verkopen. Vandaag eindig je de stadstour op de NingXia avondmarkt waar je enkele locale snacks kunt proberen.

Dag 4 Transfer naar Sun Moon Lake

Vanaf Taipei reis je vandaag door naar het grootste meer van Taiwan, namelijk Sun Moon Lake. Het meer is gelegen in het midden van Taiwan en is voornamelijk bekend om de vorm. Het zuiden van het meer heeft namelijk wat weg van de vorm van een maan, terwijl het noorden de vorm van de zon heeft. Vandaar natuurlijk ook de naam; Sun Moon Lake. Rondom het meer is prachtige natuur te vinden. Als je vandaag arriveert bij Sun Moon Lake, ga je een boottocht maken en de Wenwu Tempel bezoeken. Hier zul je veel studenten tegenkomen die bij de tempel aan het bidden zijn om goede punten te halen op school.

Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Dag 5 Ontdek Sun Moon Lake en omgeving

Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Vandaag ga je op ontdekking door de omgeving rondom het Sun Moon Lake. Samen met je gids bezoek je Changhua en het oude centrum van Lukang. Tijdens deze dagexcursie ga je onder andere langs de Wufeng Ling familie en bezoek je de Lukang township en de Lukang Longshan Tempel.

Dag 6 Reis verder naar Alishan

Op zo’n 3 uurtjes rijden van het Sun Moon Lake, ligt Alishan wat voornamelijk bekend is van de prachtige zonsop- en ondergang, kersenbloesem in de lente, watervallen en de bamboe landschappen. Eenmaal aangekomen in Alishan ga je de omgeving te voet ontdekken. Tijdens de wandeling bezoek je de Two Sisters Pond, de Thousans Year old Cypresses en de Zhushan. Je hebt ook de optie om de Sacred Forest Trail te wandelen, bestaande uit houten planken die je meeneemt langs houten bruggen en gigantische bomen. Op het einde van de dag kun je gaan genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Alishan spoorlijn.

Alishan
Alishan

Dag 7 Alishan en omgeving

Samen met een lokale gids ga je vandaag de rest van de omgeving rondom Alishan verkennen. Tijdens deze tour bewandel je de prachtige Eryanping Trail, welke je meeneemt langs schitterende bamboe bossen, theeplantages en bijzondere rotsen. Je bezoekt ook een oud dorpje genaamd Fenchihu.

Dag 8 De havenstad Kaohsiung

Kaohsiung
Kaohsiung

Op ongeveer 4 uurtjes rijden van Alishan ligt Kaohsiung, dé havenstad van Taiwan. Hier kun je genieten van adembenemende uitzichten over de oceaan en de bergen. Ook staat deze plek bekend om het heerlijke eten en de traditionele kunstvormen. In Kaohsiung ga je de Fo Guang Shan klooster bezoeken, wat vooral bekend is van het immens grote gouden Boeddha beeld (120 meter hoog). Je vervolgt de route door de Cishan Old Street, waar je overheerlijke bananen snacks kunt proberen. Daarna ga je verder naar de Meinong regio waar je heerlijk rond kunt wandelen door het centrum en het dagelijkse leven van de regio mee kunt maken. Hier ga je ook een Lei Cha workshop volgen, waar je leert om verschillende theesoorten te maken.

Dag 9 Stadstour Kaohsiung en door naar Taitung

Je brengt in de ochtend nogmaals een bezoek aan Kaohsiung. Dit keer ga je de Dragon en Tiger Pagoda bezoeken. Via de ‘Dragon’ kom je de Pagoda binnen, en via de mond van de ‘Lion’ verlaat je de Pagoda weer. Dit symboliseert dat ongeluk veranderd wordt in geluk. Ook bezoek je vandaag Qijin. Deze plek is bekend door de goedkope verse vis. Je zult hier veel rickshaw taxi’s tegenkomen. Tijdens de lunch kun je genieten van een van de goede visrestaurants in Qijin Old Street. In de namiddag reis je in ongeveer 4 uurtjes verder naar Taitung.

Taitung
Taitung

Dag 10 Transfer naar Taroke Nationaal Park

Vandaag een transfer waarbij je onder andere over de hoogste snelweg van Taiwan naar het Taroke Nationaal Park reist. Onderweg kun je stoppen bij de Hehuan berg. Hier kun je genieten van het schitterende uitzicht over de bergen. Ook kun je op weg naar het park een stop maken bij het sorpje Pisilian. Hier is een leuke combinatie terug te zien van de traditionele cultuur en het tribale leven. Verder bezoek je vandaag Snxiantai en Shitiping.

Taroke Nationaal Park<br>
Taroke Nationaal Park

Dag 11 Bezoek Taroke Nationaal Park

Taroke Nationaal Park<br>
Taroke Nationaal Park

In het nationaal park zijn er verschillende wandelingen die je kunt maken. De Baiyang Trail is hier zeker aan te raden! Tijdens deze wandeling kom je door verschillende tunnels, waaronder de Water Curtain. Zoals je wellicht al kunt raden, druppelt hier water naar beneden. In het park kun je ook een bezoek brengen aan de Swallow Grot en de Eternal Spring Shrine.

Dag 12 Naar Yilan

Je vertrekt vandaag naar een van de mooiste plekken van Taiwan, namelijk Yilan. Hier heb je een schitterende omgeving door de locale heetwater bronnen en op de achtergrond de Stille Oceaan. Hier bezoek je eerst de Qingshui cliff om te genieten van het uitzicht over de oceaan. Nadat je van het uitzicht genoten hebt, ga je naar een thee plantage waar je leert hoe het is om thee te plukken en hoe thee gemaakt wordt. Voor de liefhebbers van Whiskey staat er in de namiddag een bezoek aan een Whiskey branderij op de planning. Om de Whiskey een zachte en romige smaak te geven word hier gebruik gemaakt van water uit de waterbronnen uit de bergen. Natuurlijk kun je hier ook wat proeven.

Yilan
Yilan

Dag 13 Via Jiufen terug naar Taipei

Jiufen
Jiufen

Voordat je terug naar Taipei gebracht word, kom je langs Jiufen. Deze stad wordt ook wel Gold Rush Town genoemd. Hier bezoek je de bekende spoorweg Pingxi, gelegen in de Shifen Old Street. Deze spoorweg werd gebruikt om steenkolen te vervoeren door de regio. In deze omgeving kun je ook een wensballon oplaten. Dit is ook iets typisch voor deze locatie. Je vervolgt de route langs de oude straatjes en geniet hier van de prachtige architectuur. Ook ga je nog langs de Gouden waterval die haar naam te danken heeft aan het effect van de regen op de goudmijnen, dit geeft een soort gouden gloed over het water. Je overnacht vandaag in Taipei.

Dag 14 Dagexcursie naar Yangmingshan

Op de laatste dag van de rondreis ga je naar het Yangmingshan nationaal park. Dit park is bekend van de zwavelstenen, vulkanische fumarolen en de natuurlijke heetwater bronnen. Daarnaast is dit de perfecte omgeving voor wandeltochten. Tijdens je bezoek aan het nationaal park kom je langs Zhongshan en het National Palace museum. Vanavond geniet je in Taipei van de laatste avond. Morgen vlieg je weer terug naar huis.

Yangmingshan Nationaal Park<br>
Yangmingshan Nationaal Park

Dag 15 Naar de luchthaven en terugvlucht

De rondreis door Taiwan zit er helaas op. Vandaag word je terug naar het vliegveld van Taipei gebracht waar je op het vliegtuig terug naar huis stapt. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad. Als je niet kan wachten met het plannen van je volgende reis, kijk dan eens voor inspiratie bij onze andere bestemmingen bij Singha, Mekong of Indus Reizen.