Taiwan in een week

In één week de highlights van Taiwan zien? Dan is deze reis voor jou geschikt! Je begint de reis in Taipei en bezoekt onder andere Sun Moon Lake en Yilan. Op deze manier krijg je een goed beeld van Taiwan. Deze rondreis is ook ideaal om te combineren met een andere bestemming.

- Leuke 3 sterren hotels
- Verblijf in traditionele bed and breakfast
- Op basis van logies en ontbijt

Dag 1 Vlucht naar Taipei

De rondreis gaat vandaag beginnen met de vlucht naar Taiwan waar je de volgende dag aan komt. Je kunt vertrekken vanaf een luchthaven naar keuze (Amsterdam, Düsseldorf of Brussel). Als je ons je voorkeur doorgeeft, kunnen wij kijken wat de meest gunstige vlucht is.

Dag 2 Welkom in Taiwan

Na een lange vlucht kom je aan op de luchthaven van Taipei. Zodra je door de douane heen bent en je koffers weer in je bezit zijn word je door de chauffeur opgewacht. Je herkent hem makkelijk aan het bordje wat hij vast heeft met je naam erop. Samen met hem ga je naar je eerste hotel in Taipei waar je de rest van de dag zelf kunt invullen.

Taipei
Taipei

Dag 3 Op naar Sun Moon Lake

Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Je reist vandaag verder naar Sun Moon Lake. Dit is het grootste natuurlijke meer van Taiwan en is een ideale locatie om tot rust te komen. In de middag ga je op de fiets de omgeving van het meer verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken als je niet zo’n fietsliefhebber bent. Voordat je vanavond op pad gaat voor je diner, is het aan te raden om de Wenwu Tempel te bezoeken. Vanaf hier kijk je uit over het prachtige meer. De tempel is te bereiken door 366 treden, ook wel de Trap van het Jaar (Year of Steps at Wunwu Temple) genoemd.

Dag 4 Boottour en transfer naar Cingjing

In de ochtend geniet je van een boottocht over het Sun Moon Lake. Als je op zoek bent naar iets meer avontuur, kun je er ook voor kiezen om hier te gaan kajakken. Nadat je van het water afkomt bezoek je de straat Ita Thao. Dit is een ideale plek om typische Aboriginal snacks te proeven. Later vandaag ga jezelf thee bladeren rollen tijdens een workshop thee maken. De dag eindigt met de transfer naar Cingjing, waar je overnacht op de 1750 meter hoge berg in een bed and breakfast.

Cingjing
Cingjing

Dag 5 Transfer naar Taroke Gorge

Taroko Gorge<br>
Taroko Gorge

Vandaag ga je over de hoogste snelweg van Taiwan door naar het Taroke Gorge nationaal park. Tijdens de rit stop je bij de Hehuan berg waar je geniet van het adembenemende uitzicht over de bergen. Eenmaal aangekomen in het nationaal park, kun je ervoor kiezen om een van de vele wandelingen te maken die het park aanbied. Een aanrader is om de Baiyang Trail te kiezen. Deze wandeling staat voornamelijk bekend om het aantal tunnels. Aan het einde van deze wandeling kom je door een bijzondere tunnel, namelijk de Water Curtain. De naam zegt hierbij al genoeg, water komt hier vanaf boven naar beneden gedruppeld. Je overnacht vannacht in een traditionele bed and breakfast in Aboriginal stijl in Hualien.

Dag 6 Ontdek Taroke Gorge en reis verder naar Yilan

De dag begint met een tweede bezoek aan het nationaal park Taroke Gorge. Je ontdekt vandaag de andere hoogtepunten van het park zoals Swallows Grotto en Changchun Shrine. Na de lunch brengen we je verder naar Yilan. De route komt langs een van de meest spectaculaire hoogtepunten van Taiwan, namelijk de Qingshui klif. In Yilan overnacht je in een hot spring hotel, waar je heerlijk kunt ontspannen. Zelfs in je kamer is er een privé hot spring aanwezig. Relaxen gegarandeerd!

Yilan
Yilan

Dag 7 Via Jiufen terug naar Taipei

Taipei
Taipei

Vanaf Yilan gaat de reis verder naar Shifen Old Street. Deze locatie staat bekend om de plek om een wensballon op te laten, en dit ga je vandaag dan ook doen. Nadat je een wens gedaan hebt bezoek je, het tussen heuvels gelegen dorpje, Jiufen. Het dorpje is gevestigd op een bijzondere locatie waarbij je uitkijkt op de oceaan. Voordat je terugreist naar Taipei, laten we je nog de Golden Waterval zien.

Dag 8 Sightseeing in Tapei

Met een gids ga je vandaag de gehele dag op pad door Taipei om de hoogtepunten van deze stad te bezoeken. Als eerste ga je in de ochtend naar de Nanmen traditionele markt. Op deze markt vind je typisch Taiwanese ingrediënten die de lokale bevolking gebruikt tijdens het koken. Na de markt gaat de tour verder naar de Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Je luncht vandaag in Din Tai Fung, waar je een lokaal gerecht gaat proeven. Na de lunch ga je de hoogte in. Je gaat namelijk naar het dak van de Taipei 101; een wolkenkrabber die een tijd lang het hoogste gebouw van de wereld was. Vanaf hier kijk je uit over de hoofdstad. Verder bezoek je vandaag nog het Nationaal Paleis museum waar je veel terugziet van de Chinese cultuur.

Voor het diner ga je naar de Ningxia Night markt waar je traditionele gerechtjes kunt proeven.

Taipei
Taipei

Dag 9 Naar de luchthaven voor je terugvlucht

De rondreis is helaas voorbij! Vandaag word je terug naar de luchthaven van Taipei gebracht voor je terugvlucht. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad in Taiwan. Je kunt eventueel nog een stop over toevoegen in een mooie stad op de terugweg. Als je hier interesse in hebt, dan bespreken we de mogelijkheden graag met je.