Het beste van Zuid-Korea en Taiwan

Met deze rondreis bezoek je de mooiste plekjes van Zuid-Korea en Taiwan. Deze landen zijn ideaal om met elkaar te combineren. In 17 dagen geniet je onder andere van de prachtige natuur bij het Sun Moon Lake, de bijzondere cultuur in Seoul en Taipei. Deze reis is een mooie afwisseling tussen avontuur, cultuur en ontspanning.

- Excursies inbegrepen
- Treinkaartjes inbegrepen
- Verblijf op basis van logies en ontbijt

Dag 1 Heenvlucht

Je vertrekt vandaag naar de luchthaven voor je vlucht naar Seoul. Bij het indienen van je aanvraag, kun je een voorkeur voor luchthaven aangeven. Wij kijken dan voor je wat de meest gunstige vlucht is voor je reis. De meeste vluchten hebben een (korte) overstap, waardoor je vaak de volgende dag aankomt in Zuid-Korea.

Dag 2 Aankomst Seoul

Bij aankomst op de luchthaven van Seoul wordt je opgewacht door je Engelstalige gids. Hij is gemakkelijk te herkennen aan een bordje met je naam erop en het logo van Sakura Reizen. Op deze manier is hij niet te missen! Samen met je gids ga je naar het eerste hotel in het centrum van Seoul. Vanaf de luchthaven is het ongeveer een uur rijden naar het hotel. Bij aankomst in de stad heb je de dag verder vrij te besteden. Als je vroeg in de ochtend aankomt, is het prettig om een early check-in bij te boeken. Op deze manier is je kamer bij aankomst gegarandeerd beschikbaar.

Seoul
Seoul

Dag 3 Sightseeing in Seoul

Seoul
Seoul

In de ochtend ontmoet je, je gids in de lobby van het hotel om te beginnen aan de sightseeing tour door Seoul. De gids laat je de echte highlights van de stad zien zoals het Gyeongbokgung Paleis en het dorpje Bukchon Hanok. In dit dorp zijn veel traditionele huizen te vinden. Deze huizen worden ook wel Hanok genoemd. Na de tour heb je de tijd om zelf op pad te gaan door deze bruisende stad.

Dag 4 Vrije dag in Seoul

Je hebt vandaag een vrije dag gepland in Seoul om de stad en haar omgeving beter te leren kennen. Om alvast wat souvenirs in te slaan, kun je de wijken Insa Dong en Bukchon Village bezoeken. Als je de drukke stad even wilt ontvluchten, kun je heel gemakkelijk de nabijgelegen bergen en natuur opzoeken. Een andere optie is om met de kabelbaan naar de Seoul Tower te gaan in het Namsam Park en daar van het 360 graden uitzicht over Seoul te genieten. Een wandelliefhebber? Je kunt de berg ook te voet beklimmen!

Dag 5 Op naar Gyeongju en stadstour

Met de trein reis je vandaag in zo’n 2 uur verder naar Gyeongju. De treinen in Zuid-Korea zijn erg comfortabel en veilig. Vertraging komt hier nauwelijks voor, soms enkele minuten. In korte tijd leg je met de trein een lange afstand af. Bij aankomst in Gyeongju begint de stadstour. Op het station staat je gids al op je te wachten. Samen met hem breng je een bezoek aan de Seokguram Grotto en de Bulguksa Tempel.

Gyeongju
Gyeongju

Dag 6 Ontdek Gyeongju op eigen gelegenheid

Gyeongju
Gyeongju

Vandaag ga je zelf op pad door de groene omgeving van Gyeongju, een van de culturele hoofdsteden van Zuid-Korea. Je vind hier ook mystieke grafheuvels, zoals je door heel Zuid-Korea ziet, maar de grafheuvels in Gyeongju zijn speciaal gebouwd voor koningen en edellieden. Hierdoor zijn ze een stuk groter dan de andere grafheuvels in Zuid-Korea. Naast deze heuvels, is er ook een onderwatergraf te vinden. Een leuke manier om de rijstvelden, de heuvels en de vele tempels te ontdekken, is om een fiets te huren en door het prachtige landschap te fietsen.

Dag 7 Reis verder naar Busan en stadstour

De reis gaat vandaag verder naar Busan. Vanaf Gyeongju is het ongeveer 1,5 uur rijden. Bij aankomst ga je naar Songdo Beach Sky Walk. Dit is de grootste pier van Zuid-Korea en is zo’n 104 meter lang. Ook ga je tijdens de stadstour naar de grootste vismarkt van Zuid-Korea, namelijk de Jagalchi Market. Na de tour heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Busan
Busan

Dag 8 Vrije dag in Busan

In Busan is een leuke stad om een dagje lekker te ontspannen. Het nabijgelegen strand leent zich hier perfect voor. De stad zelf is niet heel bekend bij de toeristen, omdat de meest bekende highlights meer in andere gebieden liggen. Wel is het de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Als je liever niet de gehele dag aan het strand ligt, kun je ook naar het Busan Museum of Art gaan, of naar het Busan Cinema Centre. Dit gebouw is voornamelijk van de buitenkant indrukwekkend om te zien in de avonduren.

Dag 9 Terug naar Seoul

Seoul
Seoul

Je chauffeur brengt je in de ochtend naar het treinstation van Busan waar je de trein pakt terug naar Seoul. Met de hogesnelheidsstrein KTX ben je in ongeveer 2 uur en 40 minuten in Seoul. Op het treinstation van Seoul staat een chauffeur op je te wachten om je naar het hotel te brengen. Vandaag geniet je van een vrije middag en avond in Seoul. Het is alweer de laatste dag in Zuid-Korea!

Dag 10 Vlucht naar Taipei

Vandaag gaat de reis verder naar Taipei. Je chauffeur haalt je op bij het hotel en brengt je naar de luchthaven van Seoul. De vlucht naar Taipei duurt ongeveer 2,5 uur. Eenmaal in Taiwan gearriveerd, staat er een nieuwe chauffeur op je te wachten op de luchthaven van Taipei. Nadat jullie je aan elkaar voorgesteld hebben, wordt je naar je hotel in Taipei gebracht. Hier heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Taipei
Taipei

Dag 11 Transfer naar Sun Moon Lake

Sun Moon Lake<br>
Sun Moon Lake

Bij je hotel in Taipei wordt je in de ochtend door je privé chauffeur opgehaald die je naar Sun Moon Lake brengt. Dit is het grootste natuurlijke meer van Taiwan en is omringd door schitterende natuur. Het is erg leuk om in de middag een fiets te huren en de mooie natuur te ontdekken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hier een wandeling te maken. Aan het einde van de middag bezoek je Wenwu Tempel. Om van het prachtige uitzicht te genieten vanaf de top van de tempel, moet je de ‘Year of Steps’ beklimmen (366 treden).

Dag 12 Kajakken over Sun Moon Lake en naar Cingjing

De dag begint actief! Je maakt een kanotocht over het Sun Moon Lake. Op deze manier leer je de natuur en het meer vanuit een ander oogpunt kennen. Om weer wat energie op te doen, ga je na de kanotocht naar Ita Thao Street om typische aboriginal snacks te proeven. Verder staat er vandaag een thee workshop op de planning. Hierbij ga je onder andere je eigen theebladen rollen. Na de workshop rijden we verder naar Cingjing waar je overnacht op een hoge berg in een traditonele bed and breakfast.

Cingjing
Cingjing

Dag 13 Ontdek Gorge en transfer naar Yilan

Je begint de dag nogmaals met een bezoek aan de Gorge. Tijdens de Shakadang Trail geniet je van het mooie uitzicht over de rotsen. Hier bezoek je ook de Swallows Grotto en de Changchun Shrine. Na de wandeling geniet je van de lunch en reis je verder naar Yilan. Onderweg kom je langs de Qingshui Cliff wat een prachtig uitzicht geeft over de Pacific Coast. Bij aankomst in Yilan wordt je bij je hotel afgezet. Het hotel beschikt hier over een hot spring waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Dag 14 Doe een wens en terugreis naar Taipei

De Shifen Old Street staat bekend om het oplaten van wensballonnen. Dit mag ook zeker niet ontbreken tijdens je tijd in Taiwan. Je maakt hier een stop tijdens je terugreis naar Taipei. Verder stop je onderweg nog in Jiufen, het centrum van de goud mijnen. Hier is ook de Golden Waterval te vinden. Later vandaag ben je weer terug in Taipei en heb je de avond vrij te besteden.

Dag 15 Volle dag op pad in Taipei

Er is voldoende te zien in Taipei en vandaag ga je met gids een volle dag op pad door de hoofdstad van Taiwan. De dag start met een bezoek aan de traditionele markt Nanmen. Daarna gaat de tour verder naar het Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Na de traditionele lunch bezoek je Taipei 1010 en Dihua Street. Later vandaag staat er een foodtour op de planning om de traditionele lekkernijen van Taiwan te proeven op de Ningxia Night Market. De oester omelet mag je zeker niet overslaan.

Taipei
Taipei

Dag 16 Bezoek Yangmingshan

Yangmingshan nationaal park<br>
Yangmingshan nationaal park

In de buurt van Taipei, ligt het nationaal park Yangmingshan. Vandaag breng je een bezoek aan dit prachtige natuurgebied. Hier zie je onder andere schitterende bergtoppen, warmwaterbronnen en bamboebossen. In het park kun je erg goed wandelen en dieren spotten.

Dag 17 Terugvlucht

We brengen je terug naar de luchthaven voor je terugvlucht. Voor internationale vluchten is het aan te raden om 3 uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Wij zorgen ervoor dat je op tijd op de luchthaven bent. Hopelijk kijk je terug op een mooie vakantie!