Veelzijdig Zuid-Korea

Deze rondreis brengt je van het hypermoderne Seoul, naar het historische Gyeongju. In deze Sakura reis naar Zuid-Korea vind je voldoende afwisseling! Je bezoekt het Seoraksan nationaal park en het traditionele Hahoe. De reis eindig je op een magische manier; namelijk op Jeju Island waar je bijzondere natuurverschijnselen tegenkomt.

Dag 1 Vlucht naar Seoul

Eindelijk is het zover, je vertrekt naar Zuid-Korea! Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven. Vanaf sommige luchthaven kun je zelfs rechtstreeks naar Seoul vliegen. Als je bij Sakura Reizen je rondreis boekt, kunnen wij de vluchten voor je boeken, maar wij vinden het ook geen probleem als je dit liever zelf oppakt. Ook een stop-over toevoegen aan de rondreis is mogelijk. Neem gerust contact op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken met een van onze reisadviseurs.

Dag 2 Aankomst in Seoul

Na een lange vlucht, kom je vaak de volgende dag aan in Seoul. Op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten met een bordje met je naam erop, hij is zo niet te missen. Als jullie kort kennisgemaakt hebben, vertrekken jullie vanaf de luchthaven naar het hotel in de stad. De rest van de dag staat er niks op het programma. Je kunt eventueel zelf alvast op pad gaan door deze moderne stad, of bijkomen van de lange vlucht.

Seoul
Seoul

Dag 3 en 4 Vrije dagen in Seoul

Seoul
Seoul

Je hebt vandaag een vrije dag in het bruisende Seoul, de stad waar je niet uitgekeken raakt! Breng een bezoek aan een van de hoogtepunten. Voor als je liever een uitstapje maakt buiten de stad, kun je bijvoorbeeld naar het Bukhansan nationaal park gaan, of naar het themapark Everland.

Dag 5 Op naar Sokcho

Met de auto reis je vandaag door naar Sokcho. De rit duurt ongeveer 3 uur, maar onderweg kun je stoppen wanneer je wilt. Sokcho is dé uitvalbasis voor een bezoek aan het Seoraksan nationaal park. Je kunt eventueel vandaag al op pad gaan door het Seoraksan nationaal park, maar houd er wel rekening mee dat het park om 17.00 uur sluit.

Seoraksan nationaal park<br>
Seoraksan nationaal park

Dag 6 Trekking Seoraksan nationaal park

Seoraksan nationaal park<br>
Seoraksan nationaal park

In het Seoraksan nationaal park kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn hier maar liefst 14 verschillende mogelijkheden; zo is er voor ieder niveau een geschikte wandeling. Tijdens de wandelingen kom je langs indrukwekkende natuurverschijnselen. Ook is er een 70 meter lange touwbrug aanwezig. Deze brug is door de rotspartijen gelegen waardoor je een schitterend uitzicht hebt.

Dag 7 Via Hahoe naar Andong

De reis gaat vandaag verder naar Andong. Met de auto ben je hier in zo’n 3,5 uur. Onderweg naar Andong stop je bij het traditionele dorpje Hahoe. Hahoe staat voornamelijk bekend om de traditionele huizen. De letterlijke vertaling van Hahoe is ‘dorp ontwikkeld door het water’.

Hahoe village<br>
Hahoe village

Dag 8 Transfer naar Gyeongju

Gyeongju
Gyeongju

Op naar de volgende bestemming; Gyeongju. In zo’n 2 uur bereik je dit ‘museum zonder muren’ vanuit Andong. Vandaag kun je alvast een bezoek brengen aan enkele highlights van deze stad. Bezoek bijvoorbeeld het nationaal museum, het tombecomplex Daereungwon en Donggung Palace.

Dag 9 Vrije dag Gyeongju

Vandaag ga je zelf op pad door de groene omgeving van Gyeongju, een van de culturele hoofdsteden van Zuid-Korea. Je vind hier ook mystieke grafheuvels, zoals je door heel Zuid-Korea ziet, maar de grafheuvels in Gyeongju zijn speciaal gebouwd voor koningen en edellieden. Hierdoor zijn ze een stuk groter dan de andere grafheuvels in Zuid-Korea. Naast deze heuvels, is er ook een onderwatergraf te vinden. Een leuke manier om de rijstvelden, de heuvels en de vele tempels te ontdekken, is om een fiets te huren en door het prachtige landschap te fietsen.

Dag 10 Naar Busan

De reis gaat vandaag verder naar Busan. Vanaf Gyeongju is het ongeveer 1,5 uur rijden. Bij aankomst in Busan word je naar je hotel gebracht en de rest van de dag heb je vrij te besteden.

Busan
Busan

Dag 11 Vrije dag Busan

Busan
Busan

Busan is een leuke stad om een dagje lekker te ontspannen. Het nabijgelegen strand leent zich hier perfect voor. De stad zelf is niet heel bekend bij de toeristen, omdat de meest bekende highlights meer in andere gebieden liggen. Wel is het de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Als je liever niet de gehele dag aan het strand ligt, kun je ook naar het Busan Museum of Art gaan, of naar het Busan Cinema Centre. Dit gebouw is voornamelijk van de buitenkant indrukwekkend om te zien in de avonduren.

Dag 12 Vlucht naar Jeju Island

In de ochtend word je naar het vliegveld van Busan, Gimhae Airport, gebracht waar je het vliegtuig pakt naar het paradijselijke Jeju Island. Het is een korte vlucht van zo’n 70 minuten. Bij aankomst op het eiland wordt je naar je hotel gebracht. Er is genoeg moois te ontdekken op dit eiland wat in 2017 werd uitgeroepen tot een van de New 7 Wonders of Nature. In de middag breng je een bezoek aan een theeplantage.

Jeju Island<br>
Jeju Island

Dag 13 en 14 Vrije dagen Jeju Island

Jeju Island<br>
Jeju Island

Vandaag kun je zelf op pad gaan door Jeju Island. Bezoek bijvoorbeeld eens het Haenyeo Museum, Seongsan Sunrise Peak, Seopjikoji en Seongeup Folk Village. In het Haenyeo Museum leer je meer over de cultuur van de Haenyeo (een vrouwelijke duiker die als beroep producten uit de zee opduikt). De Seongsan Peak is een vulkanische, kegelvormige berg van 182 meter hoog gelegen in de zee aan het oostelijke uiteinde van Jeju Island. Seopjikoji is de plek waar de lente begint en waar je de bloesem goed kunt bewonderen. Als je Seongeup Folk Village bezoekt, leer je meer over de cultuur van dit kleine traditionele dorpje. Verder kun je bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan de Jusangjeolli Cliff, de Yongmeori kust, het O’sulloc en Bonte museum.

Dag 15 Vlucht terug naar Seoul

Vandaag vlieg je in zo’n 70 minuutjes vanaf Jeju Island terug naar Seoul waar je de laatste dag vrij te besteden hebt. Geniet van je laatste avond in Zuid-Korea!

Seoul
Seoul

Dag 16 Einde rondreis

Vandaag vlieg je weer terug naar huis. De chauffeur haalt je bij het hotel op en zet je bij de luchthaven af. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd in Zuid-Korea gehad. Is de individuele rondreis met Sakura Reizen je goed bevallen? Kijk dan zeker eens bij ons zusje Singha Reizen, of bij onze broertjes Mekong- en Indus Reizen voor nog meer individuele rondreizen naar andere prachtige bestemmingen. Wie weet zit er iets voor je tussen voor een volgende reis.