Zuid-Korea on a budget

Interesse in een rondreis naar Zuid Korea, maar heb je een beperkt budget? Dan is deze budget rondreis iets voor jou! Je wisselt een bezoek aan de highlights af met een bezoek aan de onontdekte plekjes van het land. Ook is er in de reis voldoende vrije tijd ingepland zodat je, je eigen dagen in kunt plannen.

- Verblijf in goede budget hotels
- Hotels op basis van logies en ontbijt
- Inclusief treintickets en binnenlandse vlucht

Dag 1 Op naar Zuid Korea

De rondreis waar je zo naar uit gekeken hebt, gaat vandaag dan eindelijk beginnen! Je vertrekt naar de luchthaven voor je vlucht naar Zuid-Korea. De meeste vluchten hebben een overstap, maar op sommige dagen gaan er ook rechtstreekse vluchten naar Seoul. Bij het plannen van je rondreis, kunnen we de mogelijkheden hiervoor bespreken. Ook heb je bij Sakura Reizen de vrijheid om zelf je vliegtickets te boeken, wij verzorgen dan het gedeelte in Zuid-Korea voor je.

Dag 2 Welkom in Seoul

Na een lange reis kom je vandaag aan in de hoofdstad van Zuid-Korea. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, en als je bagage compleet is, loop je naar de aankomsthal waar je Engelssprekende chauffeur op je staat te wachten. Hij is makkelijk te herkennen aan een bordje met jullie naam erop, niet te missen dus! Samen met hem ga je naar je eerste hotel in Seoul. Vanaf de luchthaven is dit ongeveer een uurtje rijden. De rest van de dag doe je waar je zin in hebt; lekker relaxen bij je hotel, of alvast een eerste indruk van deze prachtige stad opdoen.

Seoul
Seoul

Dag 3 Stadstour Seoul

Seoul
Seoul

Vandaag is de eerste volle dag van je Zuid-Korea rondreis. Je wordt in de ochtend door een Engelstalige gids opgehaald bij je hotel om vervolgens de gehele dag op verkenning te gaan door Seoul. Tijdens deze dag breng je een bezoek aan alle hoogtepunten van de stad. Seoul staat bekend om de verschillende paleizen. Deze ga je vandaag dan ook zeker zien. De dag begin je met een bezoek aan het Gyeongbokgung Paleis, wat het grootste paleis is van de 5. Je brengt ook een bezoek aan de het dorpje Bukchon Hanok waar je veel traditionele huizen terugziet. Aan het einde van de dag bezoek je nog de Gwangjang market waar meer dan 500 krampjes staan. Hier kun je diverse lekkernijen proberen.

Dag 4 Cultuur snuiven in Seoul

Vandaag staat er een cultuur tour op de planning door Seoul. Tijdens deze tour ga je leren hoe je traditionele Koreaanse gerechten kunt bereiden. Je volgt een hiervoor een kookles waarbij je eerst op de lokale markt de ingrediënten gaat inkopen om hiermee vervolgens de gerechten te bereiden. Natuurlijk geniet je, voordat de tour verder gaat, van je zelf bereide lunch. Daarna gaat de culturele tour verder naar de wijk Gangnam waar je de nieuwste technologieën terugziet in de Samsung D’Light. Aan het einde van de tour ga je naar de top van de Lotte World Tower. Met de lift ben je in 1 minuut op de top van het 500 meter hoge gebouw.

Seoul
Seoul

Dag 5 Ontdek de gebieden rondom Seoul

Wapenvrije zone<br>
Wapenvrije zone

Niet alleen in Seoul zelf, maar ook in de nabije omgeving van de stad is veel moois te zien. Met een gids ga je vandaag naar de omliggende gebieden van Seoul. Als eerst ga je naar de DMZ. Dit is een wapenvrije zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Tegenwoordig is dit een prachtige plek voor als je een natuurliefhebber bent. Er lopen hier namelijk veel wilde dieren rond. Verder ga je vandaag nog naar The Wal Memorial of Korea waar je veel terug kunt zien van de oorlogstijd.

Dag 6 Vrije dag Seoul

Je hebt vandaag een vrije dag in het bruisende Seoul, de stad waar je niet uitgekeken raakt! Breng een bezoek aan een van de hoogtepunten. Voor als je liever een uitstapje maakt buiten de stad, kun je bijvoorbeeld naar het Bukhansan nationaal park gaan, of naar het themapark Everland.

Seoul
Seoul

Dag 7 Naar Gyeongju en stadstour

Gyeongju
Gyeongju

Als eerste wordt je vandaag naar het treinstation van Seoul gebracht om vervolgens de hogesnelheidstrein naar Gyeongju te pakken. Deze treinrit duurt ongeveer 2 uur. Bij aankomst in Gyeongju staat een Engelstalige gids op je te wachten en samen met hem ga je op pad door de stad. Je bezoekt tijdens de stadstour onder andere het nationaal museum, het tombecomplex Daereungwon en Donggung Palace. Na de tour wordt je naar je hotel gebracht.

Dag 8 Bezoek Gyeongju en transfer naar Busan

De dag begint met een tweede tour door de stad Gyeongju. Vandaag ga je naar Seokguram Grotto, dit is de stenen tempel van Korea en staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst. Ook ga je naar de Bulgaksa tempel wat symbool is van Gyeongju. Je vervolgt de rondreis vandaag naar Busam, waar je bij aankomst naar je hotel gebracht wordt en de rest van de dag vrij te besteden hebt.

Dag 9 Bezoek Busan

Vandaag ga je de gehele dag op pad door de stad Busan, dit doe je samen met een Engelssprekende gids. Tijdens de tour bezoek je Gamcheon Culturale Village, ook wel de Machi Picchu of Busan genoemd door de huisjes die in trapsgewijs gebouwd zijn. Een bezoek aan de grootste vismarkt van Korea mag vandaag ook zeker niet ontbreken. De Jagalchi Markt is de perfecte locatie om verse vis te eten. Nadat je genoeg vis gezien hebt, ga je verder naar de Busan Tower waar je op de top geniet van het prachtige uitzicht.

Busan
Busan

Dag 10 Vlucht naar Jeju Island

In de ochtend wordt je naar het vliegveld van Busan, Gimhae Airport, gebracht waar je het vliegtuig pakt naar het paradijselijke Jeju Island. Het is een korte vlucht van zo’n 70 minuten. Bij aankomst op het eiland wordt je naar je hotel gebracht waar je de rest van de dag zelf kan invullen. Er is genoeg moois te ontdekken op dit eiland wat in 2017 werd uitgeroepen tot een van de New 7 Wonders of Nature.

Dag 11 Dagexcursie Jeju Island

Jeju Island<br>
Jeju Island

Er staat vandaag een bezoek aan Jeju Island op de planning. De tour neemt je mee naar het Haenyeo Museum, Seongsan Sunrise Peak, Seopjikoji en Seongeup Folk Village. In het Haenyeo Museum leer je meer over de cultuur van de Haenyeo (een vrouwelijke duiker die als beroep producten uit de zee opduikt). De Seongsan Peak is een vulkanische, kegelvormige berg van 182 meter hoog gelegen in de zee aan het oostelijke uiteinde van Jeju Island. Seopjikoji is de plek waar de lente begint en waar je de bloesem goed kunt bewonderen. Tijdens je bezoek aan Seongeup Folk Village leer je meer over de cultuur van dit kleine traditionele dorpje.

Dag 12 Tweede dag Jeju Island

Je brengt vandaag nogmaals een bezoek aan Jeju Island, maar dit keer ga je naar de Jusangjeolli Cliff, de Yongmeori kust, het O’sulloc en Bonte museum. De kliffen van Jusangjeolli zijn opgebouwd uit een soort stenen pilaren die zijn ontstaan toen de vulkaan Halla is uitgebarst en het lava in de zee is gestold. Dit geeft een prachtig natuurwonder! Yongmeori kust wordt ook wel bekend als de Dragon Coast vanwege de draakachtige vorm van de rotsen. Hier zie je veel Koreaanse dames bezig zijn met zeevruchten. Ook bezoek je het theemuseum O’Sulloc waar je meer leert over het ontstaan van de theesoorten.

Jeju Island<br>
Jeju Island

Dag 13 Vlucht terug naar Seoul

Seoul
Seoul

Vandaag vlieg je in zo’n 70 minuutjes vanaf Jeju Island terug naar Seoul waar je de laatste dag vrij te besteden hebt. Geniet van je laatste avond in Zuid-Korea!

Dag 14 Terugvlucht

Na een prachtige 2-weekse rondreis door Zuid-Korea is het tijd om naar huis te gaan, of om door te vliegen naar je volgende bestemming. We hopen dat je hebt genoten van de tijd in dit prachtige land. Wist je dat wij met onze zusjes ook reizen naar andere landen aanbieden? Misschien staat er een geschikte bestemming voor je bij voor een volgende reis! Voor meer informatie kun je kijken op de website van Indus, Mekong en Singha Reizen.